- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev je ogolio duhovnu bedu publike, ali su Amerikanci uspeli da „podignu lestvicu“

© REUTERS / ASANKA BRENDON RATNAYAKERuski teniser Danil Medvedev
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2022
Pratite nas
„Rekao sam sebi – šta bi Novak uradio?“ – jednom rečenicom je Danil Medvedev naveo publiku na Australijan openu da ne sačeka da završi celu misao, već da se obruši na njega i pokaže se u pravom svetlu, onom koje je doprinelo da najbolji teniser sveta bude sprečen da nastupi na turniru koji je osvojio već devet puta. Začin svemu dodao je i Ju-es open.
Da li im je dosadilo da Đoković, momak „sa druge strane planete“, u svakom smislu, dominira njihovim terenima ili šta već, publika u Australiji je na sam pomen Đokovićevog imena burno reagovala.
I pala na ispitu zrelosti koji je pred nju stavio lucidni Danil Medvedev, ogolivši duhovnu bedu publike koja kao da je jedva čekala da čuje Novakovo ime da bi ispoljila razjarenost i primitivizam.
Upitan da prokomentariše kako je protiv Feliksa Ože-Alijasima uspeo da spreči meč loptu za rivala i da potom preokrene rezultat u svoju korist, Rus je odgovorio iskreno – bez obzira na to da li će se njegove reči nekome svideti.
Ali, ne samo to, Medvedev je odigrao fenomenalnu tačku, sa briljantnom dramskom pauzom koja je omogućila publici da iz nje izađe ono najgore – mržnja prema ljudskom biću, mržnja prema Novaku Đokoviću.
U momentu kada je Medvedev pomenuo Đokovićevo ime, zastao je na tren, taman toliko da publika pomisli da je vreme za nju i njenu reakciju.
„Znam da se nekima neće svideti, ali upitao sam sebe – šta bi sada uradio Novak?“, rekao je Medvedev i zastao da pruži priliku australijskoj publici da još jednom pokaže koliko je nedorasla tako velikom događaju.
Medvedev je potom nastavio misao.
„Ili Rafa ili Rodžer, oni su pobedili mnoge ovakve mečeve“, dodao je Medvedev.
Hladan tuš! Medvedev je odigrao taman toliko da se još jednom čuje šta Australija zapravo misli o čoveku koji joj je nebrojano puta pomagao i koja ga je ne tako davno nazvala i svojim ambasadorom.
Ta dva dela izjave Medvedeva su bila dovoljna da ceo svet ponovo vidi kako se australijska publika zapravo ponaša prema veličinama, ali ona, u svojoj celini, ipak nije bila najzanimljivija za one koji se bave aktivnošću američkog Grend slem turnira, Ju-es opena, na društvenim mrežama.
„Nemam pojma!“, citiran je deo izjave Medvedeva dat na pitanje kako je uspeo da ostvari trijumf posle šanse protivnika da završi meč.
I samo to! Ju-es open je konstatovao da Medvedev „nema pojma“ kako je uspeo da pobedi i to je sve od izjave koju je preneo američki Grend slem turnir, čiji je Medvedev aktuelni osvajač?!
Dakle, ne samo da su Australijanci uspeli da ispolje svu netrpeljivost prema Đokoviću, Amerikanci su otišli i korak dalje – ne samo da nisu želeli da pomenu da je šampion njihovog turnira kao ideju za pobedu imao način na koji to čini čovek koga su ne tako davno diskvalifikovali sa turnira, već su i svog šampiona „cenzurisali“, aludirajući da se trijumf nad Kanađaninm dogodio – slučajno?!
Kakvi god komentari bili, ATP lista je jasna, Srbin i Rus zauzimaju prva dva mesta i proći će još mnogo vremena dok na toj poziciji ne bude neko kome će se Australija i Amerika radovati – baš mnogo.
O tretmanu koji Đoković ima u svetu tenisa, ali i odnosu anglosaksonske javnosti prema Medvedevu i ruskom talasu, u emisiji Miljanov korner govorio je teniski trener Bogdan Obradović.
Novak Đoković i Danil Medvedev – US open - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
SPORT
Australijska publika se obrušila na Medvedeva jer je pomenuo – Đokovića! /video/
Danil Medvedev Australijan open - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2022
SPORT
Medvedev: Znam da se priča o Đokoviću i meni
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
SPORT
„Mrzitelj“ je postao omražen u svom dvorištu – zbog istine o Đokoviću /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala