Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ana Brnabić: Nismo otklonili pretnju po Vučićev život

© Sputnik / Lola ĐorđevićAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2022
Pratite nas
Premijerka Ana Brnabić rekla je da su u ovom trenutku glavni osumnjičeni za planiranje atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića van dometa naših bezbednosnih službi i da one rade danonoćno kako bi pretnja po život predsednika bila otklonjena.
Ona je za RTS rekla da je u planiranje ubistva uključeno dvoje crnogorskih državljana, ali i ljudi iz drugih država i unutar i van Evropske unije.
Brnabić je istakla i da srpske bezbednosne službe danonoćno rade na pronalaženju onih koji su planirali ubistvo na predsednika Srbije.
„Ono što je važno da naglasim za sve naše građane – još uvek u ovom trenutku, svi oni koji se sumnjiče i za koje imamo dokaze, su van dometa naših bezbednosnih službi. Dakle, mi ne možemo da dođemo do njih“, rekla je Brnabićeva.
Premijerka kaže da ima apsolutno poverenje u srpske bezbednosne službe, i da one nemaju lak zadatak.
„Imaju izuzetno težak zadatak, rade sve bezbednosne službe zajedno – svi daju sve od sebe. Verujem da ćemo mi ovo sprečiti. Da li se u ovom trenutku osećam sigurno i da ne postoje problemi – ne, ne osećam se. Imamo još mnogo da radimo, nismo otklonili bezbednosnu pretnju po život predsednika Aleksandra Vučića. Verujem da hoćemo, ali moramo da radimo danonoćno“, poručila je Brnabićeva, prenosi Tanjug.
Na pitanje da li ima poverenje u one koji direktno obezbeđuju predsednika, premijerka je rekla da je njegovo obezbeđenje trenutno na maksimumu.
„Postoji nekoliko prstenova obezbeđenja oko predsednika Vučića. Ja nemam informacije koje su se pojavile u medijima da mi imamo takve sumnje... Momci koji su u neposrednom obezbeđenju verujem da bi u svakom trenutku dali život za njega, to su ozbiljni ljudi, ozbiljne patriote, i oni ozbiljno lično vole predsednika“, rekla je Brnabićeva i istakla da je njima, pored predsednika i njegove porodice, najteže.
Poručila je i da je Srbija zahvalna stranim partnerima sa kojima sarađuje u vezi sa ovim informacijama, pored ostalih, i Evropolu.

„Delimo informacije i borimo se da predsednik Aleksandar Vucic bude bezbedan“, rekla je premijerka.

Dodala je da je oprez na granicama maksimalno pojačan, jer se veruje da će oni koji planiraju napad na predsednika pokušati iz inostranstva da uđu u našu zemlju.
"Oni imaju svakako svoje jatake u Republici Srbiji... Oni su pod direktnim nadzorom, ono što jeste meni problem – svi oni koji su glavni a umešani u ovo nisu u dometu naših bezbednosnih službi. Ja sam naravno najbezbednija kada jesu u domenu naših službi, iako verujem u strane partnere“, rekla je premijerka.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2022
SRBIJA
Vučić: Imamo sve detalje o atentatu, jedna zemlja EU nam je prosledila operativna saznanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala