- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tramp: Biću 47. predsednik Amerike /video/

© REUTERS / OCTAVIO JONESDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
Pratite nas
Bivši predsednik Donald Tramp snimljen je kako govori prijateljima tokom partije golfa da će biti 47.“ predsednik Sjedinjenih Država. Tramp, koji tvrdi da ga je Džozef Bajden prevarom pobedio 2020. godine, još uvek nije zvanično objavio svoju kandidaturu za 2024.
Na videu koji kruži društvenim mrežama snimljen je Tramp kako se sprema da udari golf palicom, noseći na glavi crveni kačket koji je njegov zaštitni znak, sa natpisom „Učinimo Ameriku ponovo velikom“.
„Nastupa 45. predsednik Sjedinjenih Država“, izgovara na snimku osoba koja je bila u društvu sa Trampom na partiji golfa.
- Na to Tramp odgovara „45. i 47.“ Njegov odgovor izazvao je oduševljenje prisutnih.
Otkako je prošlog januara napustio Belu kuću, Tramp tvrdi da su predsednički izbori 2020, koje je izgubio od demokrate Džoa Bajdena, „namešteni“.
Iako mu je zabranjen pristup svim važnijim platformama društvenih mreža, Tramp je nastavio da komentariše američku politiku putem saopštenja za štampu i intervjua za medije, a poslednjih meseci je održao nekoliko skupova, tokom kojih je više puta davao nagoveštaje o planiranom povratku u 2024.
Međutim, on nije definitivno javno izjavio da li će se kandidovati ili ne.
Ukoliko pristane na novu kandidaturu za predsednika, Tramp je istaknuti favorit za nominaciju Republikanske stranke. Anketa Harvard/Haris objavljena u ponedeljak pokazala je da je Tramp kandidat kojeg podržava 57 odsto republikanskih birača, dok su guverner Floride Ron DeSantis i bivši potpredsednik Majk Pens na drugom i trećem mestu, sa podrškom od 12 odsto, odnosno 11 odsto, prenosi RT.
Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
SVET
Tramp: Bajden je totalno podbacio
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala