- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Sputnjik saznaje: Mihalkov ne dolazi u Beograd

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaNikita Mihalkov
Nikita Mihalkov - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
Pratite nas
Ruski reditelj Nikita Mihalkov zbog privatnih razloga neće biti u mogućnosti da poseti Beograd krajem februara, saznaje Sputnjik.
Kako je ranije najavljeno, slavni ruski reditelj je trebalo da bude gost Festa i da održi pristupnu besedu u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU), u čije redove je kao inostrani član izabran krajem prošle godine.
Ipak, prema našim informacijama ta poseta će biti otkazana.
Emir Kusturica - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
Koliko zavisimo od Zapada: Kusturica otkriva o čemu će pričati sa Mihalkovom i Stounom u Beogradu
Akademik Zoran Popović ranije je izjavio da poseta Mihalkova nije 100 odsto potvrđena.
Dodao je da će nekoliko novozabranih akademika od maja održati svoje inauguralne govore u SANU, a jedan od njih, dopisni član reditelj Slobodan Šijan će 9. marta imati svoj masterklas u akademiji u okviru "Susreta sa stvaraocima".
Od drugih aktivnosti SANU, Popović je najavio za 29. mart otvaranje izložbe "Velikani srpskog građevinarstva - Od Indžinirske škole do danas" koja se organizuje sa Muzejom nauke i tehnike povodom 175 godina Građevinskog fakulteta u Beogradu.
Izložba "Nasleđe u pokretu - Istraživanje arheološkog lokaliteta Vinča - Belo Brdo" predviđena je za april u SANU i prikazaće "multidisciplinarna istraživanja lokaliteta, kao i savremene metode i digitalne alate očuvanja i zaštite" te baštine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala