- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Dugoročni ugovori obezbedili Italiji ruski gas po cenama ispod tržišnih

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa italijanskim preduzetnicima u Moskvi izjavio je da Italija dobija gas iz Rusije po cenama ispod tržišnih zahvaljujući dugoročnim ugovorima.

„Želeo bih da skrenem pažnju na to da italijanske energetske kompanije nastavljaju da rade sa 'Gaspromom' na osnovu dugoročnih ugovora i danas imaju mogućnost da kupuju gas po cenama koje su, rekao bih, daleko ispod tržišnih, spot cena koje su značajno porasle zbog hladne zime i deficita ponude“, konstatovao je ruski lider.

Prema njegovim rečima, prošle godine „Gasprom“ je isporučio Italiji 22,7 milijardi kubnih metara prirodnog gasa, što je znatno više nego 2020. godine (20,8 milijardi).
Putin je istakao da je Rusija zadovoljna uspešnim razvojem saradnje sa italijanskim kompanijama i bankama na velikim projektima u energetskoj sferi.
„Imam u vidu 'Jamal SPG', kao i 'Arktik SPG 2' u kojima je angažovano preko 60 preduzeća iz Italije“, precizirao je Putin.
On je precizirao da Rusija vidi ozbiljne perspektive za proširenje poslovnog partnerstva Moskve i Rima i u drugim sferama energetike.
Nalazište gasa u Lavovskoj oblasti Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
RUSIJA
Rezerve gasa u evropskim podzemnim skladištima na istorijskom minimumu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala