Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Priština: Ne nabavljamo 40 već četiri drona od SAD

CC0 / / Dron
Dron - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
Pratite nas
Načelnik za strateške komunikacije u Ministarstvu odbrane u Prištini Sefer Isufi, demantovao je jučerašnje pisanje kosovskih medija o kupovini 40 bespilotnih letelica od SAD, navodeći da je reč o nabavci četiri drona, prenosi "Klan Kosova".
"Iznenađeni smo informacijama koje su prosleđene našim pojedinim medijima. Netačno je da će biti nabavljeno 40 dronova, već se radi o projektu nabavke četiri drona koji je predložio ministar Mehaj (ministar odbrane Armed Mehaj), a odobrila vlada pre sedam meseci", izjavio je Isufi.
Naglasio je da je ovo samo jedan od mnogih projekata koji su ugovoreni sa Sjedinjenim Državama u okviru američkog državnog programa inostrane vojne prodaje.
"To je program Ministarstva odbrane Sjedinjenih Država koji omogućava prodaju naoružanja i opreme za odbranu. Vlada Kosova je partnerski kupac proizvoda koje proizvodi američka odbrambena industrija", dodao je Isufi.
On je naveo da je bespilotni sistem "Puma", koji nabavlja Priština, u stvari sistem dronova za nadzor, koji je, kako tvrdi, funkcionalan u dnevnim i noćnim uslovima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala