- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pentagon: Još uvek nije kasno da se izbegne rat sa Rusijom

Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
Pratite nas
Stav Vašingtona je da još uvek ima vremena i mogućnosti za diplomatiju zapadnih zemalja sa Rusijom u pogledu aktuelne krize oko Ukrajine, izjavio je portparol Pentagona Džon Kirbi. Kako kaže, nema razloga da se sukob sa Moskvom smatra neizbežnim.
„U ovom trenutku i dalje verujemo da još uvek ima vremena i mogućnosti za diplomatiju“, rekao je Kirbi za televiziju „Foks njuz“.
Prema njegovim rečima, nema razloga da se sukob sa Rusijom ili sankcije protiv nje zbog Ukrajine smatraju neminovnim.
„Nema razloga da situacija eskalira u vojni sukob ili da se pretvori u surove ekonomske posledice ako ruski predsednik Vladimir Putin donese ispravnu odluku“, naglasio je portparol Pentagona.
Ranije je američki predsednik Džozef Bajden izjavio da bi „invazija Rusije“ na Ukrajinu bila katastrofa za Moskvu.
Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije u blizini granica Ukrajine. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikome ne preti i ne treba nikoga da brine.
Rusija je u više navrata negirala optužbe Zapada i Ukrajine za „agresivna dejstva”, navodeći da nikome ne preti i nema nameru nikoga napada, a izjave o „ruskoj agresiji” koriste se kao izgovor da se što više vojne tehnike NATO-a rasporedi u blizini ruske granice. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je napomenulo da su izjave Zapada o „ruskoj agresiji“ i mogućnosti da se Kijevu pomogne da se odbrani od nje i smešne i opasne.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
SVET
Lukašenko: Belorusija i Rusija ne žele rat
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala