- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Koji telefoni se ne mogu prisluškivati

CC0 / Pixabay / Ajfon
Ajfon - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
Pratite nas
Postoji nekoliko nivoa prisluškivanja telefona. Može se prisluškivač postaviti na aparat, ili se na nivou telefonske linije, operativnog sistema ili samog programa vrši prisluškivanje, rekao je za agenciju „Prajm“ generalni direktor „Digitalne platforme“ Arsenij Šeljcin.
Najjednostavnije je prisluškivanje na nivou telefona. Što se tiče prisluškivanja samog aparata, prema rečima eksperta, potrebno je da se aktivira telefon i mikrofon. Na nivou operativnog sistema se podrazumeva da je moguće aktivirati prisluškivanje bilo kog telefona bez znanja vlasnika.
Programski nivo prisluškivanja predstavlja dostup preko aplikacija, kojima je korisnik ostavio informaciju prilikom ulaska na internet, kada je koristio kameru, mikrofon, neki fajl ili se dopisivao. Ekspert ne isključuje mogućnost prisluškivanja i u internet vezama.
„Neophodno je da se koriste provereni kripto telefoni iz mreže i sopstvena sredstva za komunikaciju, kao što su konferencijska veza koja se uspostavlja kod vas na serveru i pruža mogućnost da razgovarate“, savetuje Šeljcin.
Punjač za telefon - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Koji telefoni najviše zrače
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala