- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

I Crnomorska flota počela vojne vežbe: Isplovilo više od 20 brodova

© Sputnik / Vasiliй Batanov / Uđi u bazu fotografijaCrnomorska flota u Sevastopolju
Crnomorska flota u Sevastopolju - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
Pratite nas
Više od 20 brodova Crnomorske flote Rusije se nalazi u Crnom moru kako bi učestvovali na vežbama, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Više od 20 brodova Crnomorske flote će učestvovati na vežbama koje će se održati u Crnom moru. Brodovi i plovila Crnomorske flote su isplovila iz svojih baza u Sevastopolju i Novorosijsku i otplovili u zadate regione“, navodi se u izveštaju Ministarstvo odbrane Rusije.

Na vežbama su brodske udarne grupe i desantni brodovi uključujući fregate, izviđačke brodove, male raketne i desantne brodove, kao i male protivpodmorničke brodove i minolovce.
Posade brodova će tokom plovidbe izvršiti niz vežbi i obuka za organizaciju komunikacije, bezbednog manevrisanja u rejonima sa velikim brojem brodova i organizaciju protivvazduhoplovne odbrane.
Vežbama će tokom januara i februara rukovoditi komandant Ratne mornarice Rusije admiral Nikolaj Jevmenov.
Osnovni cilj vežbi su akcije zaštite ruskih nacionalnih interesa u međunarodnim vodama, kao i suprotstavljanje vojnim pretnjama sa mora i okeana.
Vežbe će se izvoditi u akvatorijama mora koja se graniče sa ruskom teritorijom, kao i u operativno važnim oblastima svetskog okeana. Pojedinačne vežbe biće održane u Sredozemnom, Severnom, Ohotskom moru, severo-istočnom delu Atlantika i na Pacifiku.
Ranije je na vežbe izašla Severna i Baltička flota. Ministarstvo odbrane Rusije je 20. januara saopštilo da će ratna mornarica Rusije vršiti manevre u kojima će učestvovati 140 brodova, 60 letelica, 1.000 jedinica vojne tehnike i više od 10.000 vojnika.
Proba za paradu Dana mornarice u ruskim gradovima - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2022
RUSIJA
Veliki manevri ruske mornarice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala