- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik o Komšićevom obraćanju u PSSE: Lični stav čoveka koji je uzurpirao i mesto na kojem se nalazi

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, izjavio je da obraćanje Željka Komšića Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope nije usaglašeno na Predsedništvu BiH i ono ne odražava stav BiH, već lični politički stav čoveka koji je, kako je naveo, uzurpirao i mesto na kojem se nalazi.
Komšićevo obraćanje, ističe Dodik, parlamentu Saveta Evrope sadrži niz neistina, paušalnih ocena i netačnih kvalifikacija, kao i da je u funkciji zbunjivanja evropske i svetske javnosti.
"Sam Dejtonski sporazum je rat u BiH okvalifikovao kao tragičan sukob, a Komšić je zaboravio da pomene da su sve anekse sporazuma potpisale i Republika Srpska i FBiH. Konstitutivnost naroda, protiv koje se Komšić konstantno zalaže, deo je Ustava BiH i tako će ostati sve dok se u BiH ne dogovorimo drugačije", rekao je Dodik u izjavi za Srnu.
Ocenio je da ovakvi izleti člana Predsedništva, kojima je Komšić sklon, dodatno urušavaju i Ustav BiH, ali i poverenje koje je na minimumu u proteklih 26 godina.
Komšić, koji u Predsedništvu BiH zastupa Hrvate, a izabran je glasovima Bošnjaka, u obraćanju Parlamentarnoj skupštini SE u utorak založio se za jednakost svakog građana BiH i izmenu političkog sistema zemlje, a govorio je i o izmeni Ustava i Izbornog zakona BiH.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala