- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Boing u gubitku 4 milijardi dolara zbog problema s modelom 787

CC BY 2.0 / Flickr / Max Benidze / Boing KC-135R "Stratotanker" američkog ratnog vazduhoplovstva
Boing KC-135R Stratotanker američkog ratnog vazduhoplovstva - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
Pratite nas
Američka kompanija Boing je izvestila danas da je zabeležila gubitak od 4,16 milijardi dolara u četvrtom tromesečju, zbog visokih troškova izazvanih problemima u proizvodnji jednog od njenih najprodavanijih aviona.
Ovog proizvođača su dodatna kašnjenja u isporuci kopija njegovog mlaznog aviona 787 i nadoknade avio-kompanijama koje još čekaju da dobiju avione koštali 3,5 milijardi dolara, izveštava agencija AP.
Kompanija je takođe saopštila da će problemi sa modelom 787 povećati ceh za još 2,0 milijarde dolara neočekivanih proizvodnih troškova, što je duplo više od ranije projekcije.
Isporuke novih aviona 787 su obustavljene u maju 2021. zbog proizvodnih mana na letelici, uključujući pukotine na spojevima karbonskih kompozitnih panela na trupu aviona Boing nije uspeo da nađe rešenja za popravljanje nedostatka koja bi zadovoljila Federalnu upravu za vazduhoplovstvo, prenosi Tanjug.
Prihodi Boinga su u poslednjem prošlogodišnjem kvartalu iznosili 4,16 milijardi dolara, što je za 3,0 procenta manje u odnosu na 2020, kada je pandemija harala planetom. Analitičari su očekivali prihode od 16,54 milijarde dolara, navodi američka novinska agencija.
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala