Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vremenski preokret: Srpski meteorolog otkrio šta nas očekuje do kraja januara i početkom februara

© Sputnik / Lola ĐorđevićZima u Begradu
Zima u Begradu - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
Pratite nas
Meteorolog Nedeljko Todorović izjavio je da prolazi glavni udar hladnoće i da će već tokom predstojeće noći početi priliv toplijeg vazduha, te da u četvrtak i petak sledi dalji porast temperature.
Todorović je rekao da su poslednja tri dana bila najhladnija tokom ove zime, ali da su takve vremenske prilike sasvim normalne za sredinu januara, te dodao da su ovo ekstremno niske temperature, ali daleko od vrednosti koje su zabeležene tokom nekih drugih zima.
„Danas prolazi glavni udar hladnoće i već od noćas počinje priliv toplijeg vazduha. Sledi blago naoblačenje tako da će sutra minimalne temperature biti daleko više nego jutrošnje, pogotovo u Vojvodini i na području Beograda“, rekao je Todorović.
Naveo je da će na jugu Srbije još biti dosta hladno u jutarnjim satima, dok ne stignu oblaci, ali da će danju u svim mestima maksimalna dnevna temperatura preći u nekoliko stepeni iznad nule.
U četvrtak i petak sledi dalji porast temperature, rekao je Todorović i dodao da do početka februara neće biti veće hladnoće s tim što će sa prvim naoblačenjem koje nam sledi biti vrlo slabog snega, te da će slično biti i u subotu, 29. januara, kada se očekuje manji pad temperature.
Takođe, dodao je da se 1. februara očekuje kratkotrajno dvodnevno naoblačenje uz manji pad temperature, kada će pored kiše biti i snega, ali da će generalno u narednih desetak, 15 dana biti toplije vreme.
Todorović je rekao da bi počev od sutra, uz porast temperature, maksimalne temperature do kraja januara u nekim mestima mogle da dostignu i 10 stepeni, s tim što bi to u početku bile temperature između tri i osam stepeni.
„Porast temperature doprineće da se u narednih nekoliko dana snežni pokrivač u nižim predelima potpuno otopi. Ostao bi samo u planinskim predelima, mada bi se i tu topio na visinama oko 1.000 metara“, rekao je Todorović.
Govoreći o tome kakvo će vreme biti u glavnom gradu Srbije, Todorović je ponovio da se 1. i 2. februara opet očekuje zahlađenje, ali ne sa ovako niskim temperaturama.
„To bi bila oblačna varijanta koja će početi sa kišom, a onda sa snegom, pa posle toga opet porast temperatura“, rekao je Todorović.
Naveo je da će se u većem delu februara ili barem u prvoj polovini meseca zadržati promenljivo vreme.
„Tu bi bilo i toplijih dana sa maksimalnim temperaturama i do čak 10 i 15 stepeni s tim da bi te tople epizode bile prekidane kratkotrajnim zahlađenjima u trajanju od dva do tri dana, kada bi pored kiše moglo na kratko da bude i snega“, dodao je Todorović, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala