- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Veliki zaokret predsednika Hrvatske: Nemamo ništa sa krizom u Ukrajini, povući ćemo sve vojnike

© Tanjug / HINA/DAMIR SENCARZoran Milanović
Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
Pratite nas
Ako dođe do eskalacije situacije u Ukrajini, povući ćemo sve do poslednjeg hrvatskog vojnika, rekao je hrvatski predsednik Zoran Milanović. Hrvatska od toga treba da pobegne, kad je požar, zatvaraj vrata, komentarisao je Milanović.
Milanović je o situaciji u Ukrajini govorio tokom posete fabrici „Kraš“, prenose hrvatski mediji.
„NATO pojačava prisutnost, mi s tim ne moramo ništa, niti ćemo imati išta. Ako dođe do eskalacije povući ćemo do zadnjeg hrvatskog vojnika. To nema veze s Ukrajinom, nego s Bajdenovom politikom, vidim nekonzistentnost i opasno ponašanje. Ovo se događa u predgrađu glavnog grada Rusije i postoje načini da se Ukrajina sačuva, bar 99 posto, da joj se ekonomski pomogne“, rekao je Milanović.
On je analizirao i ponašanje SAD u vezi sa Ukrajinom i Rusijom.
„Kad je otišao Tramp, kojeg su demokrate napadale da se ponaša kao dadilja prema Putinovoj politici, nova administracija, pod pritiskom republikanskih jastrebova, odjednom vrši pritisak na Pentagon i Bajdena da se prema Rusiji postave čvrsto. Vidim čvrsti ruski interes, vidim i Ukrajinu. Ukrajini nije mesto u NATO. Oni su jedna od najkorumpiranijih država na svetu“, kazao je Milanović.
Hrvatski predsednik dodao je da treba smiriti političku scenu i ne dopustiti da ekstremisti sprovode pritisak na politiku i zato Hrvatska u tome neće učestvovati.
„Neću to dopustiti, a (premijer Andrej) Plenković neka preti Rusiji koliko hoće. Osim što je dva puta posetio Ukrajinu, ne zna šta se događalo. Hrvatska od toga treba da pobegne, kad je požar - zatvaraj vrata“, rekao je Milanović.
Upitan o cenama gasa, kazao je da ne može da kritikuje Plenkovića.
„Ne može da napraviti čudo, ali ovo pokazuje da ova konfrontacija s Rusijom nije najpametnija. Preti se sankcijama nemačkoj pokrajini gde završava gasovod „Severni tok 2“, to je cena koju svi plaćamo. Platiće Evropa, Hrvatska nešto manje“, rekao je Milanović.
REGION
Severna Makedonija: Ako NATO zatraži uključićemo se u ukrajinski sukob
Grad Zagreb - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
REGION
"Ne dirajte Rusiju" - u centru Zagreba /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala