- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Počele velike vojne vežbe Severne flote Rusije na Arktiku

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaFregata Admiral Gorškov
Fregata Admiral Gorškov - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
Pratite nas
Severna flota Rusije započela je vežbe sa Arktičkom ekspedicionom grupom. Planirano je učešće do 30 vojnih brodova, podmornica i pomoćnih brodova, kao i nosača hiperzvučnih raketa „Cirkon“ – fregate „Admiral Gorškov“, saopštila je pres-služba flote.
Kako se precizira u saopštenju, vojne vežbe će se odvijati u skladu sa planom pripreme Oružanih snaga Rusije 2022. godinu.

Planirano je da na njima učestvuje do 1.200 vojnika, oko 140 jedinice borbene i specijalne tehnike, do 20 letelica i tridesetak brodova i podmornica.

Glavne praktične aktivnosti odvijaće se u akvatoriji Barencovog mora. Osim fregate „Admiral Gorškov“, najavljeno je učešće protivpodmorničkog broda „Severomorsk“, velikog desantnog broda „Ivan Gren“, kao i avioni i helikopteri ratnog vazduhoplovstva i PVO Severne flote.
Tokom vežbi biće procenjen stepen obučenosti organa vojnog upravljanja flotom u rešavanju kriznih situacija u području Arktičkog okeana i komandovanja snagama u okviru zadataka osiguravanja vojne bezbednosti i pomorske ekonomske delatnosti, a biće testirani i načini vođenja pomorske borbe i vojnih operacija u arktičkom regionu.
Ledolomac probija put za teretni brod Ruski u blizini luke na ostrvu Aleksandrina zemlja - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
RUSIJA
Zaštita od svih pretnji: Kako Rusija jača odbranu na Arktiku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala