- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan teškim porazom okončao agoniju u Turskoj

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićKošarkaši Partizana
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
Pratite nas
Košarkaši Partizana doživeli su težak poraz na gostovanju Turk Telekomu u Ankari, u okviru 11. kola Evrokupa, rezultatom 85:71, u prvom meču koji je trener Željko Obradović vodio na teritoriji Turske od odlaska iz Fenerbahčea.
Partizan je doživeo treći poraz u sezoni evropskog takmičenja, a uz osam pobeda nalazi se na drugoj poziciji tabele Evrokupa, iza prvoplasiranog Huventuda koji ima i meč manje.
Partizan je imao velike poteškoće pri dolasku u Ankaru, let iz Beograda za Istanbul je morao da bude preusmeren na Izmir, a tamo je crno-bela ekspedicija provela čak 12 sati, pre nego što je pronađen način za dolazak u tursku prestonicu.
Meč je obeležilo i to da su dvojica od trojice arbitara bili turski državljani, što je presedan, ali je bilo jedino rešenje, s obzirom na to da delegirane grčke sudije nisu mogle da doputuju u Ankaru.
Solidno je Partizan delovao u napadu na startu duela, Panter se isticao, ali su bili evidentni problemi u odbrani jer je rival često imao otvorene igrače na liniji šuta za tri poena zbog čega je Obradović morao da reaguje i na teren pošalje Avramovića i Kuruca, umesto Mura i Zagorca.
Nije Avramović imao dobre odluke u organizaciji, Panter je preuzimao odgovornost na sebe, ali je nalet rivala, koji je imao rešenje i za promene u defanzivic crno-belih, imao Lesor, dobrim kretnjama pod obručem protivnika.
Kratkog daha je bio ritam Partizana, Out je pogotkom uz prekršaj Pantera podigao prednost Turk Telekoma na pet poena, što je Obradovića navelo da ponovo menja petorku i potraži pravo rešenje za neugodni domaći tim.
U poslednjem minutu je Partizan konačno stvorio pravu akciju, lopta je od Zagorca preko Kuruca stigla do Avramovića koji je smanjio razliku na poen, ali je ona na kraju četvrtine iznosila tri poena u korist turske ekipe, 21:18.
Posle četiri minuta igre u nastavku Turk Telekom je stigao do devet poena viška, a posle uludo potrošenog napada razlika je povećana na dvocifrenu pošto je Panter ponovo napravio prekršaj uz poene rivala.
Iskupio se Panter u narednom napadu, kreiravši poene za Lesora, dodatnu energiju timu doneo je Avramović, ukravši loptu plejmejkeru turske ekipe Peresu, ali su se domaći novom trojkom, šestom u dotadašnjem toku meča vratili na +11.
Stara boljka crno-belih, skok u odbrani dozvolio je rivalu da stigne i do viška od 13 poena, čak ni Panter nije uspevao to da smanji, a Obradović je morao da povuče krajnji potez i da na teren pošalje ekipu sa čak četvoricom visokih igrača, uz Avramovića na poziciji plejmejkera.
Na poluvreme se otišlo sa 11 poena viška za Turk Telekom, rezulatom 43:32, posle nove trojke Klemonsa, koji je ubacio čak 14 poena u prve dve četvrtine.
Uzalud trud crno-belih, smanjili su razliku na startu treće deonice, ali se ona veoma brzo vratila na najvećih 13 poena, a na ulazu u 26. minut iznosila je i 15, posle izgubljene lopte i kontranapada Turk Telekoma.
Na deset poena zaostatka (55:45) smanjio je Mur, dalekom trojkom u poslednjem sekundu napada pred ulazak u finalna dva minuta treće četvrtine, ali je u narednom napadu sve pokvario Zagorac posle greške u koracima.
To je kažnjeno novom trojkom Turk Telekoma, u nastavku je Lesor fauliran, pogodio je tek treće, ponovljeno slobodno bacanje, ali je tačku stavio Out novim polaganjem za dva poena za konačnih 60:46 posle 30 minuta igre.
Uvod u četvrtu deonicu je bio katastrofalan, Turci su povisili prednost na čak 21 poen posle nove trojke, što je primoralo trenera Obradovića da ponovo zatraži minut odmora ne bi li nekako uspeo da razbudi svoje pulene.
Pokušavali su Panter i Lesor, nije bilo pomoći drugih saigrača u prvom delu finalnog kvartala, jesu tu bili aktivni Mur i Avramović, ali nije delovalo da crno-beli imaju neophodnu svežinu za povratak u meč.
Pred ulazak u drugu polovinu četvrte četvrtine Mur je trojkom smanjio na 11 poena, ali je to anulirao Klemons sa novih tri poena, a zatim je pronašao usamljenog Elisa na obruču, za šta crno-beli nisu imali rešenje.
Mur je novom trojkom dao nadu Partizanu, ponovo je vratio razliku na 11, požrtvovanost u odbrani se nije isplatila, Elis je ponovo zakucao bez odbrane, a zatim je Terel ubacio slobodna bacanja za +15.
Opet je isti košarkaš išao na liniju penala, Avramović je dobio tehničku grešku za pokušaj iznuđivanja prekršaja, ali je potom položio za dva poena i iskupio se, smanjivši razliku na 12 poena.
Brza dva koša rivala su zapečatila sudbinu crno-belih, koji više nisu imali nikakve šanse da sustignu zaostatak i zasluženo su doživeli treći poraz u sezoni Evrokupa, podsetimo da je Partizan pobedio ekipu Turk Telekoma u Beogradu rezultatom 85:59.
Najefikasniji u crno-belom timu bio je Dalas Mur sa 15 poena, Matijas Lesor je dodao 14 uz osam skokova, ali je promašio čak 12 slobodnih bacanja, Kevin Panter je takođe imao 14, a po deset su ubacili Zek Ledej i Aleksa Avramović.
Dominantan u ekipi Tur Telekoma bio je Entoni Klemens sa 20 poena (5/5 trojke), a Džadžuan Džonson i Džered Terel su upisali po 15 poena.
Partizan je doživeo drugi poraz u nizu, posle neuspeha u duelu sa Megom u ABA ligi, a od 2. do 9. februara očekuju ga čak tri meča, gostovanje Huventudu i domaćinstva Borcu i Andori.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala