- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Junačka borba Komora: Neviđene scene u Africi /video/

© REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANYČaker Alhadur - golman Komora
Čaker Alhadur - golman Komora - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Komora osvojila je srca ljubitelja fudbala, pošto je na utakmici protiv Kameruna zamalo priredila epsko iznenađenje. Od starta utakmice na golu je bio levi bek, od sedmog minuta su imali igrača manje, a opet su pružili jak otpor i do kraja se nije znalo ko će u četvrtfinale Afričkog kupa nacija.
Veliki maler zadesio je reprezentaciju Komora koja je prvi put u istoriji izborila plasman na Šampionat Afrike.
Komori, koji su od 1975. nezavisna država, pred osminu finala ostali su bez golmana, pošto su sva trojica čuvara mreže bili onemogućeni da stanu među stative – dvojica zbog virusa korona, a treći zbog povrede.
Ostrvska država i kompletna bi bila veliki autsajder protiv Kameruna, a kamoli bez golmana. Svi su očekivali da će Kamerunci, kao jedni od glavnih favorita za titulu, napuniti mrežu protivnika, ali ponovo je na delu bilo pravilo da ne igraju imena, već ljudi.
Da sve bude još gore za Komore, od sedmog minuta ostali su sa igračem manje, što znači da je na terenu bila sledeća situacija – na golu je bio levi bek, a u igri devet fudbalera.
Sve je bilo spremno za rutinsku pobedu Kameruna, sa pet ili šest golova, ali Čakir Alhadhur i saigrači u narednih 80-ak minuta pružili su junački otpor.
Alhadhur, inače levi bek, briljirao je među stativama, a igrači u polju su ostavili poslednji atom snage.
Levi bek Komora u pojedinim trenucima igrao je kao „libero“, bio je aktivan u građenju akcija, a opet je bio zadužen i za čuvanje gola.
Alhadhur utakmicu je završio sa 42 dodavanja, četiri odbrane i dva primljena gola, što je, s obzirom na stanje na terenu, neverovatan podvig.
Kamerun je preko Toko Ekambija i Abubakara poveo 2:0, ali su Komori pretili, imali šanse i na kraju uspeli da unesu dramu u meč.
Strelac strašnog gola, verovatno najlepšeg na turniru bio je Emčangama u 81. minutu. Pogledajte ovu „lepoticu“ fudbalera Komora.
Do kraja susreta nismo videli golove, ostalo je na semaforu 2:1 za Kamerun, ali fudbaleri Komora izašli su sa stadiona podignute glave.
Da su bili kompletni možda bismo prisustvovali najvećem iznenađenju, da ekipa sa levim bekom kao golmanom pobedi favorita, ali sa igračem manje od devetog minuta bili su u velikom hendikepu.
Svakako su osvojili srca navijača širom sveta i pričaće se dugo o ovoj partiji.
Inače, pre utakmice dve selekcije viđena je tragedija u kojoj je poginulo najmanje šest osoba u stampedu navijača.
Lopta je u dvorištu srpskog superheroja!
Stampedo ispred stadiona pred utakmicu Afričkog kupa nacija, osmoro mrtvih /video, foto/
„Ima istine u informacijama koje su se pojavile u medijima“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala