- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Otkriven recept legendarnog „Hruščov“ testa iz SSSR-a

CC0 / Pixabay / Kvasac
Kvasac - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
Pratite nas
Blogeri su otkrili recept legendarnog „Hruščov“ testa od koga su u periodu SSSR-a pekli različite proizvode. Ime je dobilo po legendi o velikoj ljubavi bivšeg sovjetskog predsednika Nikite Hruščova prema proizvodima od testa.
Kako se navodi u kulinarskom blogu „zakatki.nazim“ na Instagramu, testo se lako priprema i mesi jer se ne lepi za ruke. Testo može da se ostavi da naraste ili na sobnoj temperaturi ili u frižideru. U oba slučaja će narasti i biti vazdušasto, a pecivo meko.
Kako biste pripremili testo „Hruščov“ potrebno je da umesite 650 grama brašna, 250 mililitara toplog mleka sa 200 grama istopljenog margarina. Zatim dodati jednu kašiku šećera, kašičicu soli, 11 grama suvog kvasca i dva jaja. Zatim je potrebno umesiti testo i ostaviti ga da naraste.
Priča se, da je Hruščov najviše voleo od ovog testa pecivo punjeno kupusom. Za fil kojim je potrebno 500 grama kiselog kupusa i pet kuvanih jaja.
Pekari jedne ratne pekara u Velikom ratu pakuju tain u vreće u kojima je dostavljan borbenim jedinicama Srpske vojske na frontu
 - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
SRBIJA
Recept za čudesni hleb koji je spasavao srpske vojnike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala