- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

London zabrinut: Šta će biti sa isporukama gasa ako se uvedu sankcije Rusiji

© AP Photo / Kai-Uwe KnothGasprom
Gasprom - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
Pratite nas
Ako Zapad uvede nove sankcije Rusiji zbog situacije oko Ukrajine, Rusija, kao odgovor, može iskoristiti isporuke nafte i gasa u Evropu kao oružje, ograničiti ih, što može dovesti do rekordnog rasta cena, piše Tajms, pozivajući se na neimenovane zvaničnike u britanskoj vladi.
O potencijalnim posledicama ograničenja ruskih energenata razgovarano je na nizu sastanaka. Ministri su došli do zaključka da ne postoji direktna pretnja nestašice gasa, ali će cene dostići rekordnu vrednost.
„Za razliku od nekih država Velika Britanija skoro da i ne uvozi ruski gas. Međutim, kao i sve države, mi se nalazimo u opasnosti od rasta veleprodajnih cena, što će predstavljati ozbiljan problem, ako Rusija u budućnosti ograniči isporuke“.
Ranije je „Fajnenšel tajms“ saopštio da SAD pregovaraju sa Katarom i drugim velikim izvoznicima tečnog prirodnog gasa o vanrednim merama za slučaj da dođe do problema u isporukama gasa iz Rusije u Evropu. Međutim, izvori lista su upozorili da ne postoji „čarobni štapić“ za rešavanje potencijalnog deficita, pošto se Evropa nalazi pod pritiskom energetske krize.
Zastave Rusije i Nemačke - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2022
RUSIJA
Premijer Bavarske protiv sankcija „Severnom toku 2“: Rusija nije neprijatelj Evropi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala