- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Grupa „krokodila“ se obrušila na „neprijatelja“ na Uralu /video/

© Sputnik / Alexey Kudenko / Uđi u bazu fotografijaUdarnыe vertoletы Mi-24 vo vremя osnovnogo эtapa učeniй "Zapad-2021" na poligone Mulino v Nižegorodskoй oblasti
Udarnыe vertoletы Mi-24 vo vremя osnovnogo эtapa učeniй Zapad-2021 na poligone Mulino v Nižegorodskoй oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je video-snimak vojne vežbe na kojem je prikazano kako piloti udarnih helikoptera Mi-24P „Krokodil“ Centralnog vojnog okruga uništavaju uslovnog protivnika na Uralu.

Grupa udarnih „krokodila“ izvodi kontinuiranu paljbu raketama klase „vazduh-zemlja“ na kopnene mete, pogađajući krila „neprijatelja“, precizirao je vojni resor.

Najmasovniji borbeni helikopter u vojnoj avijaciji Mi-24 je u upotrebi još od 1972. godine, ali on je i dalje u službi. Štaviše, sredinom aprila 2020. godine je postalo poznato da je rusko Ministarstvo odbrane počelo da ga modernizuje. Kako je ranije saopšteno, uzimajući u obzir iskustvo vođenja modernih vojnih sukoba, posade „krokodila“ (nezvaničan naziv ovih mašina u ruskoj vojsci) dobiće uređaje za noćno osmatranje. Ali logično je pretpostaviti da se modifikacija tu ne završava.
U vazduhoplovstvu ruske vojske je u službi najmanje 100 takvih mašina, od čega je veći deo proizveden poslednjih godina sovjetske proizvodnje, odnosno krajem 1980-ih i početkom 1990-ih. Najpopularniji model tih godina proizvodnje je Mi-24P.
Ruski helikopter Mi-24 - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2020
Legendarni sovjetski „krokodil“: Perspektive modernizacije helikoptera Mi-24
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala