- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bez grejanja delovi Sarajeva, nema gasa

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Uđi u bazu fotografijaRadijator
Radijator - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
Pratite nas
Kantonalno javno komunalno preduzeće Sarajevogas d.o.o je zbog nedovoljne količine prirodnog gasa počelo sa isključenjima Toplana Sarajevo sa gasnog sistema.
Iz Toplana kažu da je već isključeno devet velikih kotlarnica, prenosi portal Kliks.
"S tim u vezi možemo očekivati da će veliki broj građana ostati bez grejanja već sutra", dodali su.
S obzirom da su određene količine alternativnih goriva zbog istog problema potrošene tokom proteklog perioda, a kako se u narednom periodu očekuju izuzetno niske temperature Toplane - Sarajevo nemaju dovoljne količine goriva za zagrevanje putem alternativnog goriva.
"Ukoliko se u toku sutrašnjeg dana ne steknu uslovi za normalizaciju isporuke prirodnog gasa, naši korisnici neće imati redovnu isporuku toplotne energije", dodali su.
Direktor Toplana Sejfo Ušanović kazao je da je za sutra u 10 sati zakazan sastanak u Vladi Kantona Sarajevo gde će se tražiti hitno rešenje novonastale situacije.
"Ja ću predložiti da se nabave dodatne količine gasa jer nama alternativno gorivo nije rešenje. Mi smo ovaj problem imali u novembru, pa zatim 12. januara. Iscrpili smo zalihe alternativnog goriva jer nabavke traju mesec-dva. Toplane su na ivici gde nema više alternativnog goriva, potrošili smo sve zalihe", istakao je.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala