- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Venčanje u metaverzumu: Hiljade gostiju će prisustvovati, kao i „duh mladinog oca“

CC0 / Pixabay / Venčanje
Venčanje - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
Pratite nas
Par u Indiji planira da organizuje venčanje u metaverzumu. Među više od 2.000 gostiju, mladenci su najavili i duh mladinog oca, koji je preminuo prošle godine.
Mere preduzete zbog pandemije u državi Tamil Nadu u Indiji unele su novu dimenziju tradicionalnim indijskim venčanjima. Dineš Sivakumar Padmavati i njegova verenica, Anaganandini Ramasvami odlučili su da se venčaju u virtuelnom prostoru.
Par je izabrao film o Hariju Poteru za temu venčanja.
Padmavati je poslao pozivnice za venčanje svojim rođacima i prijateljima na Tviteru i Instagramu i rekao da je 2.000 ljudi najavilo prisustvo, kao i da postoji mogućnost da prisustvuje 5 hiljada ljudi.
„Znam da postoje parovi koji se venčavaju preko Zuma, ali želeo sam da uradim više tako što sam organizovao venčanje u metaverzumu. Želeo sam da Indijcima bolje predstavim metaverzum“, rekao je Padmavati u intervjuu za Tajms.

Radeći kao istraživač projekta na Indijskom institutu za tehnologiju, Padmavati je takođe napravio jutjub-video kako bi uputio goste kako da prisustvuju venčanju.

Među gostima će biti i „duh mladinog oca“, koji je preminuo prošle godine. Mladoženja je rekao da je napravio avatar njenog oca .
„Dočekaćemo ga sa našim gostima. Biće to veoma emotivan trenutak za moju verenicu“, naveo je on.
Iako će par nositi tradicionalnu indijsku odeću, tema venčanja biće Hogvorts.
Gosti neće morati da stavljaju naočare za virtuelnu realnost i moći će da se pridruže svečanosti preko jednostavnog veb-pretraživača – potrebni su im i pravi akreditivi za prijavu. Venčanje je zakazano za 6. februar.
Mladoženja je rekao da ako hiljade gostiju dođe na virtuelno venčanje, internet u njegovom rodnom selu može imati poteškoća da se nosi sa ovim iznenadnim opterećenjem. Stoga, u slučaju da internet nestane, mladenci će možda morati da odu skuterom do najbližeg tornja mobilne telefonije da bi nastavili svoju internet ceremoniju.
Virtuelna realnost – ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
EKONOMIJA
Plaćaju milione za parcele koje fizički ne postoje
Krava u metaverzumu - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
SVET
Krave u Metaverzumu: Uživaju na zelenim pašnjacima u farmerskom Matriksu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala