- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Selektor posle debakla: Srbija ne zaslužuje da se vrati kući sa tri poraza

© Foto : Skrinšot - Fudbalski savez Srbije - JutjubSelektor futsal reprezentacije Srbije Dejan Majes
Selektor futsal reprezentacije Srbije Dejan Majes - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
Pratite nas
Dejan Majes, selektor futsal reprezentacije Srbije, preuzeo je krivicu za lošu utakmicu svojih igrača protiv Ukrajine u drugom kolu Evropskog prvenstva u Holandiji.
Srbija je pretrpela jedan od najtežih poraza u novijoj istoriji, pošto je Ukrajina slavila sa velikih 6:1 (4:0).
„Teško je pričati bilo šta, ali moramo. Bilo smo do sada u situaciji da pričamo o lepim stvarima, a sada je red da pretrpimo kritike. Žao mi je što smo doživeli to što smo doživeli. Ovi momci to ne zaslužuju, ni narod koji nas podržava. Polazim od sebe i tu tražim krivicu“, rekao je Majes, a prenosi Fudbalski savez Srbije.
„Ovi momci su moj izbor i moj obraz na terenu. Nemam jasna objašnjenja šta se desilo, taj olako primljen gol, sve je krenulo nizbrdo… Nismo imali snage da se izdignemo, probali smo sa tajm-autom da presečemo, zaigrali smo onim našim starim receptom koji je dao neke rezultate, a to je da ne jurimo rezultat. To je bio zahtev, da igramo za 3:1, pa 3:2, i dokle dođemo. Ali odmah posle tajmauta smo primili četvrti gol, to nas je totalno poremetilo,“ dodao je.
Srbija, ruku na srce, nije imala sreću u drugom poluvremenu, golman Ukrajine branio je neverovatne stvari, ali selektor nije želeo to da iskoristi kao izgovor.
„Sreća prati hrabre, a mi nismo bili dovoljno hrabri u prvom poluvremenu da bi je zaslužili. Imali smo stative, prečke, ali da bi nas sreća morali smo da budemo hrabriji.“
Majes je preuzeo krivicu, svestan je da je četvrtfinale daleko, a pred poslednju utakmicu protiv Holandije najavljuje juriš od samog starta.
„Srbija ne zaslužuje da ode kući sa tri poraza. Saglasan sam da je teško i neizvodljivo, ali moramo da pobedimo tu utakmicu i moramo od prvog minuta da igramo za gol. Nismo navikli ljude na ovako loša izdanja i ne smemo da dozvolimo ni približno loše izdanje protiv Holandije“, zaključio je selektor futsalera.
Utakmica između Srbije i Holandije igra se 28. januara u 20.30.
Debakl Srbije protiv Ukrajine
Tadić laserski precizan – Ajaks slavio u velikom holandskom derbiju /video/
Ministar je preneo nezadovoljstvo naroda, a to je Srbina koštalo posla
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala