- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Zapad koristi Ukrajinu kao polje za eksperimente

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
Pratite nas
Zapad koristi Kijev kao sredstvo za ostvarivanje svojih interesa u regionu i kao polje za eksperimente, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Ukrajinu Zapad doživljava kao sredstvo uticaja, sprovođenja svojih interesa u regionu, destabilizacije situacije, uticaja na neke procese i beskrajne optužbe protiv nas“, istakla je ona.
Zharova je u intervjuu za „Izvestija“ navela da „postoji potreba za povodom, potreba da se održava ovaj plamen sankcija, stalno nešto podmetati“.
„Nema činjenica koje dokazuju našu agresiju i nekakvo kršenje međunarodnog prava, nepartnerske odnose. Uzeli su nesrećnu Ukrajinu kao platformu za eksperimente, nesrećni ukrajinski narod – multinacionalan, inače“, dodala je portparolka.
Rusija je u više navrata negirala optužbe Zapada i Ukrajine za „agresivna dejstva”, navodeći da nikome ne preti i nema nameru nikoga napada, a izjave o „ruskoj agresiji” koriste se kao izgovor da se što više vojne tehnike NATO-a rasporedi u blizini ruske granice. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je napomenulo da su izjave Zapada o „ruskoj agresiji“ i mogućnosti da se Kijevu pomogne da se odbrani od nje i smešne i opasne. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikome ne preti i ne treba nikoga da brine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala