- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Incko: Non-pejper o promeni granica na Zapadnom Balkanu četiri godine stoji u mojoj fioci

© REUTERS / Dado RuvicValentin Incko visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu.
Valentin Incko visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu.  - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
Pratite nas
Bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko izjavio je da non-pejper, nezvanični diplomatski dokument koji je prošle godine dospeo u žižu javnosti regiona, o promeni granica na Zapadnom Balkanu po etničkim linijama, i dalje postoji.
Incko, koji se nije pojavljivao u medijima otkako je napustio funkciju visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, dao je intervju slovenačkim medijima i rekao da taj dokument stoji u njegovoj fioci već skoro četiri godine, piše „Reporteri“.
Faksimil intervjua u kojem Incko iznosi ove tvrdnje objavio je na svom Tviter profilu slovenački premijer Janez Janša, za koga se ranije nagađalo da je mogući autor ili koautor ovog dokumenta, preneo je portal „Kosovo onlajn“.
U aprilu prošle godine dokument su prvi put objavili slovenački mediji, pod navodnim autorstvom slovenačkog premijera, a upućen je predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu, tokom mandata Slovenije u predsedavanju EU.
Kako se radilo o nezvaničnom diplomatskom dokumentu, namenjenom saopštavanju različitih stavova i inicijativa bez formalnog karaktera, nije imao čak ni potpis.
Postojanje dokumenta demantovali su tada slovenački premijer i članovi Evropskog saveta.
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala