Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin: Spremali atentat na Vučića

© REUTERSAleksandar Vučić izlazi iz kola
Aleksandar Vučić izlazi iz kola - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
Pratite nas
Ministar policija Aleksandar Vulin saopštio je na konferenciji za medije da je MUP 14. januara dobio informaciju da je organizovana kriminalna grupa, na čijem je čelu vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, sa ciljem atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Aleksandar Vulin je objavio da je MUP 14. januara, pod oznakom hitno, posredstvom Evropola, zvanično obavešten o postojanju operativnih informacija da je organizovana kriminalna grupa, sačinjena od članova iz raznih zemalja, koja za cilj ima atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
„Kada smo se uverili u kvalitet i vrednost dobijene informacije, pripadnici MUP-a, BIA, zajedno sa predstavnicima Evropola i partnerskih službi, pokrenuli smo opsežnu akciju na utvrđivanje identiteta svih pripadnika ove zločinačke organizacije koja za cilj ima ubistvo predsednika Vučića“, rekao je ministar policije.
Vulin je naveo da je na čelu ove kriminalne organizacije crngogorski državljanin Radoje Zvicer, organizator i vođa kavačkog klana, za kojim je Srbija već raspisala poternicu.
Zvicer je, kako kaže Vulin, odgovoran za šverc i ilegalnu prodaju narkotika, ali i ubistva počinjenih u Srbiji, Crnoj Gori i drugim zemljama.
„Da li je Radoje Zvicer ovu grupu, zločinačku organizaciju okupio i organizovao da bi ubili Vučića po sopstvenom nahođenju ili jer je dobio nalog, pokazaće istraga. Do tad pripadnici MUP i BIA o svakom saznanju obaveštavaće Tužilaštvo za organizovani kriminal, ali isto tako u saradnji sa vojnoobaveštajnim strukturama učiniće sve da se sačuvaju naš ustavni poredak i svakodnevni način života, ali i bezbednost i život predsednika Vučića“, istakao je ministar policije, preneo je RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala