Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Predsedniku pojačano obezbeđenje“: Reagovanja na vest da je planiran atentat na Vučića

© Tanjug / ZORAN ZESTICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
Pratite nas
Premijerka Srbije Ana Brnabić, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i ministar odbrane Nebojša Srfanović reagovali su večeras na inforamciju da je planiran atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Brnabić je izjavila večeras da je atentat na predsednika Aleksandra Vučića planiran za prve dve nedelje februara i da je ovo najozbiljnija pretnja koju su do sada videli.
Ona je za TV Prva rekla i da atentat pripremala organizovana krminalna grupa ljudi iz okolnih zermalja, ali i iz EU, a da sumnja da je Radoje Zvicer na čelu te grupe i da ima neko i iznad njega.
Ona je rekla da će država učiti svoj posao, navodeći da je obezbeđenje predsedniku pojačano.
„Sačuvaćemo mi predsednika“, rekla je ona.
Branbić je potvrdila reči ministra policije Aleksandra Vulina o tome da je srpska policija dobila informacija pod oznakom "hitno" o postojanju organizovane krimninalne grupe koja ima za cilj atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Dodik je rekao da je užasavajuća informacija koju je dobio MUP Srbije o postojanju operativnih saznanja da organizovana kriminala grupa ima za cilj ubistvo predsednika.
"Nigde nije zabeleženo da mafija na tako gnusan način pokušava da se obračuna sa predsednikom države kao što se to već godinama radi prema Aleksandru Vučiću. Jasno je da raznim kriminalcima i članovima mafije smeta jaka Srbija, na čelu sa Vučićem, spremna i odlučna da se bori protiv organizovanih kriminalnih grupa", istakao je Dodik u izjavi za Srnu.
Kako je prenela RTRS, Dodik je kazao da takvim kriminalcima odgovara bezakonje, nasilje i urušena politička stabilnost u Srbiji i za to im veliku smetnju predstavlja Vučić koji to ne dozvoljava.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović kaže da su informacije o planu da se izvede atentat na Vučića veoma su ozbiljne i Srbija ih je dobila od jedne od država članica Evropske unije koja ima osnov za posedovanje takvih saznanja.
Kako je naveo, više inforamcija o tome u ovom trenutku ne može da da.

„Jasno je da bezbednost predsednika Republike nikada nije naivna stvar, te pogotovu sada ne mogu da razumem one koji, iako ne poseduju nijednu od ovih informacija, sa nipodaštavanjem govore o njima, ne razumevajući, da ne kažem nešto teže, koliko je ozbiljna pretnja po život Aleksandra Vučića“, rekao je ministar.

On je naveo da se sve radnje koje preduzimaju državni organi na zaštiti bezbednosti i života predsednika sprovode ciljano i na najvišem profesionalnom nivou.
„Kao potpredsednik Vlade i ministar odbrane mogu da uverim javnost da će vojne službe bezbednosti i naša specijalna jedinica „Kobre“ preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti da spreče bilo kakvo ugrožavanje predsednika Vučića i sasvim sam siguran da imaju dovoljno znanja i sposobnosti i da se radi o vrhunskim obaveštajcima i specijalcima“, rekao je Stefnović
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala