- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska Duma o blokiranju arapskog Sputnjika: Nije kriv algoritam Fejsbuka, već moderatori

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaLogo društvene mreže Fejsbuk
Logo društvene mreže Fejsbuk - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
Pratite nas
Blokiranje objava arapskog „Sputnjika“ na društvenoj mreži „Fejsbuk“ nije prouzrokovano algoritmima, nego su to učinili moderatori mreže koji su negativno raspoloženi prema ruskim medijima, rekao je za Sputnjik zamenik predsednika Komiteta za informacionu politiku, tehnologije i komunikaciju Državne dume Rusije Evgenij Popov.
„Ne radi se o algoritmima – to su definitivno moderatori koji imaju subjektivan i negativan odnos prema ruskim medijima, traže odgovarajuće i često izmišljene razloge kako bi ograničili slobodu informisanja kod nas u zemlji“, rekao je političar.
On je istakao da polaže nade u novi ruski zakon koji je stupio na snagu 1. januara ove godine, a koji obavezuje strane IT gigante da otvore predstavništva u Rusiji.
„Kada (kompanija) 'Meta', između ostalih, otvori kancelarije u Rusiji snosiće stvarnu odgovornost pred zakonom. Sad nemaju praktično nikakvu odgovornost prema našim organima vlastima. Oni (IT giganti) često ignorišu te kazne koje im izriču, deluju ne samo polazeći od internih, finansijskih pobuda, nego i u skladu sa zahtevima vlasti zemlje gde se nalazi njihovo sedište“, istakao je Popov.
Podsetimo, administracija društvene mreže „Fejsbuk“ blokirala je objavljivanje novog sadržaja na stranici agencije „Sputnjik“ na arapskom jeziku na toj društvenoj mreži.
Aplikacija Fejsbuka na mobilnom telefonu - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
RUSIJA
„Fejsbuk“ blokirao nove objave na stranici arapskog „Sputnjika“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala