- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Đoković je novi Nikola Tesla“: Veliko priznanje za Novaka iz Amerike

© AP Photo / Charles KrupaNajbolji teniser sveta Novak Đoković sa zastavom Srbije
Najbolji teniser sveta Novak Đoković sa zastavom Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
Pratite nas
Najbolji teniser sveta Novak Đoković odlikovan je ordenom Nikole Tesle, saopšteno je iz Tesline naučne fondacije iz SAD, koju čine američki Srbi, Amerikanci i obožavaoci srpskog genija iz čitavog sveta.
U obrazloženju koje je potpisao Nikola Lončar, predsednik TNF iz Filadelfije, navodi se da je Nikola Tesla celom svetu doneo budućnost, a Novak Đoković je stvorio budućnost tenisa i modernog sporta.
Novak Đoković je novi Nikola Tesla i novi srpski genije. Svojim delima uzdigao je svetsku javnost, a nas Srbe učinio ponosnim. Mi mu se ovim ordenom zahvaljujemo i dajemo punu podršku u njegovom sportskom, humanitarnim i patriotskom radu“.
Orden Nikole Tesle ustanovljen je u Teslinoj naučnoj fondaciji pre nekoliko godina kao odličje „U duhu Nikole Tesle“.
Kako se navodi, povod za dodelu Ordena Nikole Tesle najboljem sportisti sveta su neprijatna događanja u Australiji, koja su za posledicu imala ponižavanje i rušenje ugleda samog Đokovića, ali i njegovog srpskog naroda.
„Iskazana netrpeljivost, a u nekim slučajevima i mržnja prema Novaku, proizvela je i mržnju prema Srbima, što ne priliči državama i ličnostima iz demokratskog sveta.“
„Nikola Tesla i Novak Đoković su tesno povezane ličnosti, jer potiču iz srpskog etnosa, jer se kao Dinarci i Srbi fizički liče, i jer su, što je za nas u TNF bilo najvažnije, svojim delima zadivili svet i pokazali mentalnu i duhovnu snagu srpskog naroda. Tesla i Đoković su danas simboli i ambasadori srpskog naroda u svetu“, smatra Lončar.
Predsednik TNF Srbija Zoran Bulović ističe da je prema podacima ove srpske organizacije iz Filadelfije, srpski genije Nikola Tesla danas najpoznatiji i najpopularniji Srbin na svetu sa 63 miliona pojavljivanja na internetu i 33 spomenika i biste u 20 država sveta.
„Novak Đoković je uz rame Nikole Tesle. Novak je najpopularniji moderni Srbin u svetu, ima na internetu 17,3 miliona pojavljivanja, nosilac je dva velika priznanja kao najbolji teniser na planeti zemlji i kao najbolji svetski sportista u 2021. godini. U vreme ovih događanja u Australiji dobio je milion novih poruka iz čitavog sveta. Američki Srbi predlažu da se Đokoviću podigne spomenik u Njujorku, pored monumetna Nikole Tesle, koji je Novak svojevremeno posetio“, rekao je Lončar.
Teslina naučna fondacija će Đokoviću uručiti Orden Nikole Tesle prvom prilikom, kada se dogovori susret sa najboljim sportistom sveta.
Oglasio se Vajda: Velika nepravda, doprineli su i mediji – ali Novak još nije rekao poslednju reč
Kecmanović preko Italijana do rezultata karijere!
Miša je srušio i Amerikanca – za sebe i Novaka: „Nisu svi na istoj strani“
Miša drži obećanje dato Novaku – pao je i Amerikanac za najveći uspeh u karijeri!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala