- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sva genijalnost Nikole Jokića /video/

© AP Photo / David ZalubowskiSrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
Pratite nas
Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, potezom protiv Los Anđeles Klipersa naterao je američke medije da mu se više posvete i da ukažu svetu na svu genijalnost srpskog košarkaša.
Tako je Tim Legler sa ESPN detaljno objasnio neverovatno dodavanje Jokića ka Eronu Gordonu koji je pogodio za pobedu Denvera nad ekipom iz Los Anđelesa.
„Ljudi, radi se o posebnom segmentu. Mislim da ovo nijedan košarkaš na svetu nije u stanju da uradi“, počeo je izlaganje Legler.
„Rezultat je nerešen, do kraja ima 16 sekundi, a razlika između dva sata je dve sekunde. Lopta ide ka Jokiću, on je hvata i šta radi? Gleda raspored saigrača na terenu i sat da vidi koliko mu je ostalo vremena.“
Legler dodaje da Jokić očekuje da ga udvoje i da Klipersi to upravo rade.
„Šta prvo Jokić uradi? Stavi loptu iznad glave. Prva opcija mu je Vil Barton i to je najočiglednije dodavanje, 99 odsto igrača bi tu dodalo loptu. Ali, postoji problem. Do kraja je ostalo pet sekundi i da je dodao loptu do Bartona, došlo bi do izolacije i teškog šuta“, priča Legler i nastavlja u dahu:
„Jokić je sačekao da vidi šta će da uradi Luk Kenard (čuvar Bartona). Kenard je prišao Bartonu i to više nije opcija za dodavanje. Jokić sada gleda u pravcu Morisa koji ima prostora da utrči u reket. U ovoj situaciji je važan defanzivac Boston. Kada bi Boston ostao na mestu na kom je, a Moris utrčao, to bi bila lagana dva poena. Jokić sada želi da vidi šta će Boston uraditi. I, Boston je morao da pokrije Morisa i u tom trenutku Jokić ima samo jedno rešenje – dodavanje za Erona Gordona u ćošku.
Legler kaže da i tu postoji problem jer je Jokić na skroz drugom kraju terena i pitanje je kako će dodati loptu do Gordona.
„U tom trenutku čak četvoro ruku smeta Nikoli da baci pâs. Uprkos tome on i dalje ima snagu u rukama i pogled da baci loptu pravo u ruke Gordonu. Da li me zafrkavate? Pogledajte gde je lopta. Gordon nije morao ni milimater da se pomeri, došla mu je direktno u šake. Zašto je to važno? Pa, Boston je 'leteo' ka njemu da mu zasmeta, da lopta Gordonu nije došla tačno u ruke, garantujem vam da bi došlo do teškog šuta i da bi promašio. Međutim, kako mu je došla pravo u šake, imao je dovoljno vremena i pogodio je šut.“
Legler je dodao da je u poslednjim trenucima Jokić razmišljao o osam različitih stvari i da je ključ svega mogućnost i snaga da pošalje onakvo dodavanje ka Gordonu.
„Lebron Džejms i Luka Dončić bi možda mogli isto da urade, ali oni su dosta niži od Jokića, verovatno bi morali da skoče kako bi dodali, te ne bi mogli iz mesta da izvedu takav potez. Jokić je jedini čovek u NBA koji je u stanju ovo da uradi iz mesta“, zaključio je sjajni analitičar Tim Legler.
Pogledajte njegovo objašnjenje.
Jokić se razbesneo i krenuo ka sudiji, ali je Meloun bio brži /video/
Nestvarna partija Jokića – Srbin ubacio 49 poena i nokautirao Kliperse i razigranog Hrvata /video/
Jokiću stiže toliko čekana pomoć – od „ludog Srbina“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala