Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Najbrže vozom kroz Srbiju – 181 kilometar na sat: Test vožnja prugom Beograd - Novi Sad /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeleznička pruga
Železnička pruga - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je jutros novu železničku stanicu Inđija, koja se rekonstruiše u okviru izgradnje brze pruge, na deonici Stara Pazova-Novi Sad.
Vučić je obišao perone, kao i staničnu zgradu, sada u potpuno novom izdanju, a specijalnim mernim kolima "proverio" brzinu nove pruge.
"Test vožnja vozom nemačke železnice za proveru tehničke osposobljenosti prve deonice pruge Beograd - Novi Sad, za brzine do 200 kilometara na sat. Najbrže vozom kroz Srbiju ikada! Ovo je nešto što ostaje iza nas. Mnogo sam srećan, oborili smo rekord - 181 kilometar na sat, istorija Srbije!", napisao je Vučić na instagram profilu "Budućnostsrbije", uz snimak sa test vožnje.
Predsednik je istakao da je ovo danas samo test, a voziće se prugom i 200 kolimetara na sat.
"Sa Đurđicom Zagorac, upravnicom stanice Inđija, obišao sam danas njeno staro radno mesto u potpuno novom ruhu. Ponosan na Srbiju!", napisao je Vučić uz fotografije sa moderne železničke stanice u Inđiji.
Rekonstrukcija železničke stanice Inđija, na deonici brze pruge Stara Pazova-Novi Sad počela je prošle godine.
Stanica je izgrađena davne 1883. godine i više decenija unazad nije bila rekonstruisana.
Kako je prilikom početka radova Tanjugu rekao Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije, radovima je obuhvaćena rekonstrukcija fasade, zamena stolarije i nadstrešnica, kompletna obnova enterijera, spoljno uređenje, uređenje staničnog partera i zelenih površina i ozelenjavanje prostora oko stanice.
Pored toga, u okviru stanice, predviđena je i izrada novih signalno-sigurnosnih i telegrafsko-telefonskih objekata i uređaja.
Građevinske radove na rekonstrukciji železničke stanice u Indiji izvodi ruska kompanija RŽD Internešenal.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala