- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kecmanović preko Italijana do rezultata karijere!

© AP Photo / Tertius PickardSrpski teniser Miomir Kecmanović
Srpski teniser Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
Pratite nas
Miomir Kecmanović, dvadesetdvogodišnji srpski teniser, ostvario je uspeh karijere pobedom protiv Lorenca Sonega – 6:4, 6:7 (8), 6:2, 7:5 – u trećem kolu Australijan opena.
Kecmanović prethodno nikada nije stigao do trećeg kola nekog Grend slema, te je plasmanom u osminu finala u Australiji samo dodatno popravio lični uspeh.
Srpski teniser ovoga puta eliminisao je 25. nosioca i to posle velike i iscrpne borbe.
Duel je trajao čak tri i po sata, bio je pun preokreta i kraju je pobeda otišla u ruke 77. teniseru sveta.
Kecmanovića u borbi za četvrtfinale očekuje duel sa Francuzem Gaelom Monfisom koji je prethodno eliminisao Kristijana Garina.
Miša je odlično otvorio meč i već u trećem gemu oduzeo je servis protivniku. Ipak, ključan je bio sedmi gem kada je srpski teniser spasao čak četiri brejk lopte, čime je odbio nalet Italijana.
Do kraja seta nije imao problema i posle 44 minuta poveo je 1-0, 6:4.
© AP Photo / Tertius PickardSrpski teniser Miomir Kecmanović na susretu protiv Lorenca Sonega
Srpski teniser Miomir Kecmanović na susretu protiv Lorenca Sonega - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
Srpski teniser Miomir Kecmanović na susretu protiv Lorenca Sonega
Drugi set bio je iscrpan i verovatno bi ovako težak, izgubljeni period, slomio prošlogodišnjeg Kecmanovića, ali ovo je sjajan primer napretka Miše na svim poljima.
Kecmanović je imao lepu prednost, vodio je 1-0 u setovima i 3:1 u drugom, međutim, nije uspeo da održi prednost brejka, Sonego se vratio i preuzeo inicijativu.
Ušlo se u taj-brejk u kom srpski teniser nije uspeo da iskoristi čak tri uzastopne set lopte (6:3). Italijan je izjednačio i malo posle poravnao je rezultat na semaforu, 6:4, 6:7 (8).
Ljubitelji tenisa koji prate karijeru Kecmanovića verovatno su pomislili da će ga propuštene šanse u drugom setu slomiti, ali bilo je sasvim suprotno.
U trećem periodu na terenu je bio potpuno novi teniser i rutinski je vratio prednost na svoju stranu, 2-1 (6:4, 6:7 (8), 6:2).
I četvrti set je mirisao na izjednačenje, Sonego je imao ranu prednost i šansu da dođe do 2-2, međutim, bivši najbolji junior se vratio i zatim u 12. gemu napravio ključni brejk – 6:4, 6:7 (8), 6:2, 7:5.
Talenat nikada nije bio upitan kod Miše, u juniorskim danima dosta je obećavao, ali otkako je u profesionalnim vodama nije uspeo da ispuni sav potencijal.
Ako je sudeći po početku ove godine, 2022. mogla bi da mu bude najuspešnija i ona u kojoj će se probiti među dvadeset najboljih tenisera sveta.
Podsećamo, Kecmanović je u prvom kolu Australijan opena trebalo da se sastane sa Novakom Đokovićem, ali kako je najbolji na svetu deportovan, tako je i on zgrabio šansu i trenutno igra tenis karijere.
Miša je srušio i Amerikanca – za sebe i Novaka: „Nisu svi na istoj strani“
Miša drži obećanje dato Novaku – pao je i Amerikanac za najveći uspeh u karijeri!
Mladi Srbin uputio obećanje Đokoviću: „Osvetićemo te!“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala