- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Oglasio se Vajda: Velika nepravda, doprineli su i mediji – ali Novak još nije rekao poslednju reč

© AP Photo / Mark SchiefelbeinMarjan Vajda i Novak Đoković
Marjan Vajda i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
Pratite nas
Marjan Vajda, dugogodišnji trener Novaka Đokovića, prvi put se oglasio otkako je njegov učenik deportovan iz Australije, čime mu je onemogućeno da se takmiči na prvom Grend slemu sezone.
Vajda se oglasio preko slovačkih medija za koje je govorio o teškom periodu u kom se našao Novak Đoković, ali i svi ljudi u njegovom okruženju.
„Ne znam kako bih se poneo da sam bio tamo. Čak i kod kuće u Bratislavi nisam dobro spavao i nisam verovao da takva stvar može da se dogodi. Svi znaju da je putovao samo sa jednim ciljem – da odbrani trofej“, rekao je Vajda.
Dugogodišnji trener najboljeg tenisera sveta istakao je da se ranije nije oglasio jer je morao da se smiri.
„Dugo nisam video takvu nepravdu. Mediji su takođe velikim delom krivi jer su manipulisali informacijama. U Australiji su, pogotovo, konstantno podgrevali stav protiv Novaka“, dodao je Vajda.
Marjan Vajda kaže da bi ovaj proces mogao da ima „značajne posledice“ i „da neće biti lako Novaku da se vrati.“
Trener Novaka Đokovića dotakao se i saopštenja Rolan Garosa koji je, brže bolje, objavio da nevakcinisanima neće biti dozvoljeno učešće u Parizu.
„Ne razumem zašto im je važno da sada to objave, a turnir se igra u maju – svet ne zna šta će se u ovoj pandemiji desiti i za mesec dana. Koja je svrha u januaru raspravljati o tome? Da li je to i dalje sport?“, upitao je Slovak.
Novak je posle Australije doputovao u Beograd, kamere su ga nedavno snimile u Crnoj Gori, a o daljim koracima u karijeri još ne znamo – kao ni Vajda.
„Niko ne zna. Jasno je da ga je ovo pogodilo mentalno, boleće ga dugo i biće mu teško da sve ovo izbaci iz glave. Ipak, poznajem ga, veoma dobro, Novak je jak, odlučan i još nije rekao poslednju reč u tenisu“, zaključio je.
Kecmanović preko Italijana do rezultata karijere!
Miša je srušio i Amerikanca – za sebe i Novaka: „Nisu svi na istoj strani“
Miša drži obećanje dato Novaku – pao je i Amerikanac za najveći uspeh u karijeri!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala