- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik o „skandalu“ tokom sastanka Predsedništva BiH sa Samantom Pauer /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Komšić i Milorad Dodik
Željko Komšić i Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
Pratite nas
Pojedini mediji u BiH objavili su da je srpski član Predsedništva Bih Milorad Dodik odbio da se u Sarajevu fotografiše sa administratorkom američke Agencije za međunarodni razvoj Samantom Pauer i američkim ambasadorom Erikom Nelsona. Dodik objašnjava da nije bio obavešten da je predviđeno fotografisanje, te je nakon pozdravljanja otišao da sedne.
Dodik je na konferenciji za medije rekao da sastanak članova Predsedništva BiH sa administratorkom američke Agencije za međunarodni razvoj Samantom Pauer nije proizveo ništa posebno, osim što predsedavajući Željko Komšić skoro ništa nije rekao.
"Komšić je ignorisao pa čak i nije diskutovao, samo smo (bošnjački član Šefik) Džaferović i ja debatovali, naravno, na potpuno suprotnim stranama. Mi ne delimo zajedničku koncepciju BiH koja ide za tim da se puzajući derogiraju ustavna prava", rekao je Dodik.
On je istakao da Republika Srpska ostaje posvećena miru i poštovanju Ustava.
Kada je reč o USAID-u, Dodik je rekao da je ova agencija do sada dala ozbiljna sredstva za podršku Republici Srpskoj, te da Pauerova ne pravi razliku između Srpske i FBiH i da će nastaviti da podržava projekte u Republici Srpskoj.
"Ostajemo posvećeni saradnji i projektima sa USAID-om", rekao je Dodik.
Dodik je naveo da je sastanak protekao u dobroj atmosferi, uprkos ranijim stavovima Pauerove koji su svima dobro poznati.
"Želim da verujem da Pauerova ostaje posvećena projektima u BiH koji su od značaja za mnoge lokalne zajednice, uprkos nekim njenim stavovima", rekao je on.
Dodik je rekao da se drugi deo sastanka odnosio na pitanja koja se tiču funkcionisanja BiH i perspektiva, prenela je RTRS
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala