Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

U nedelju ponavljanje referenduma na devet glasačkih mesta u Srbiji

© Sputnik / Lola ĐorđevićReferendum o promeni Ustava Srbije
Referendum o promeni Ustava Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2022
Pratite nas
Na devet glasačkih mesta u Srbiji biće ponovljeno glasanje za referendum o promeni Ustava, u delu koji se odnosi na pravosuđe, jer na tim mestima nije mogao da se utvrdi rezultat ili je rezultat bio poništen, rečeno je na sednici Republičke izborne komisije (RIK).
Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević izjavio je da će se ponovljeno glasanje održati u nedelju, 23. januara, od 7 do 20 časova.
Kako je naveo, glasanje na referendumu biće ponovljeno na glasačkom mestu broj 16 u Petrovcu na Mlavi, na glasačkim mestima broj 10, 20, 22 i 38 u Trsteniku, na glasačkom mestu 43 u Bačkoj Topoli, na glasačkom mestu broj 33 u Gradskoj opštini Pantelej u Nišu, na glasačkom mestu 47 u Čačku i na glasačkom mestu 31 u Požarevcu.
Dimitrijević je istakao da će odbori obrazovani na tim glasačkim mestima biti raspušteni i da će biti formirani novi.
Na ponovljenom referendumu biće odštampano ukupno 7.750 glasačkih listića za 7.711 glasača.
Istovremeno, član RIK-a Veljko Odalović saopštio je da je sinoć oko 21 čas izborni materijal za referendum, koji je bio zaplenjen na Kosovu i Metohiji, vraćen i predat Službenom glasniku.
Predsednik RIK-a izrazio je nadu da se to neće dogoditi i tokom predstojećih izbora za predsednika Republike i parlamentarne izbore.
Inače, na današnjoj sednici članovi RIK-a odbacili su sve prigovore jer nisu podneti u blagovremenom roku ili zato što ih nije podnelo ovlašćeno lice, a neki od razloga bili su i to što je predmet prigovora bio neosnovan za razmatranje, preneo je Tanjug.
Prema poslednjim informacijama Republičke izborne komisije o rezultatima referenduma, obrađeno je 99,89 odsto glasačkih mesta, a od toga je za „da“ glasalo 59,59 odsto, a za „ne“ 39,38 odsto glasača.
Referendum o promeni Ustava Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SRBIJA
Izmene Ustava Srbije usvojene na referendumu
Referendum o promeni Ustava Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
SRBIJA
Petković: Borićemo se da se na Kosovu i Metohiji održe izbori 3. aprila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala