- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski poslanik: Nove američke sankcije ponovo podižu gvozdenu zavesu

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2022
Pratite nas
Novi nacrt američkih sankcija Rusiji je destruktivan i ponovo će podići gvozdenu zavesu između dve zemlje, izjavio je poslanik Državne dume sa Krima Mihail Šeremet.
„Sankcije će staviti tačku na svaki dijalog. To će podeliti naše narode. Da li Amerikanci zaista žele da kasnije lupaju čelom o zatvorena vrata? Vreme je da Sjedinjene Američke Države prestanu da se drže destruktivnog stava. Njihove sankcije će podići novu gvozdenu zavesu između naših zemalja“, izjavio je Šeremet za Sputnjik.
Prema njegovim rečima, Rusija ima mnogo više prijatelja nego što Vašington misli.
„Ili će biti dijaloga, ili će se SAD suočiti sa razornim posledicama“, istakao je poslanik.

Odgovor recipročan

Sa svoje strane, član Odbora za međunarodne poslove Državne dume Dmitrij Belik smatra da, ukoliko se usvoji novi paket američkih sankcija, odgovor Moskve će biti recipročan.

„Odgovor će, bez sumnje, biti recipročan: zadržavamo pravo da prekinemo diplomatske odnose sa svim zemljama koje se pridruže ovom paketu sankcija“, naglasio je Belik.

Američki republikanski kongresmen Džim Benks predstavio je novi nacrt sankcija Rusiji. Nacrt je unet 19. januara. Njegovu inicijativu podržalo je još 38 kongresmena. Istovremeno, prema pisanju lista „Vašington post“, sankcije će se ticati ruskih zvaničnika, pripadnika bezbednosnih službi, biznismena i novinara. Osim toga, predlaže se uvođenje mera protiv gasovoda „Severni tok 2“ i prekidanje dijaloga o strateškoj stabilnosti sve dok je Krim ruski.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala