Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Smena na čelu Unmika u Prištini

Unmik  - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
Pratite nas
Nova specijalna predstavnica generalnog sekretara na KiM i šefica Misije privremene administracije Ujedinjenih nacija (UNMIK) Karoline Ziadeh iz Libana, preuzela je novu dužnost u Prištini.
„Radujem se angažovanju sa kosovskim vlastima i civilnim društvom, kao i sa našim međunarodnim partnerima na Kosovu i u regionu“, navela je Zaidehova, a saopštila misija u Prištini.
Pod njenim rukovodstvom, navela je, „Unmik će nastaviti svoju posvećenost da podrži institucije i ljude na Kosovu u realizaciji mirnije i prosperitetnije budućnosti kroz unapređenje ljudskih prava, izgradnju poverenja među zajednicama i osnaživanje nosilaca pozitivnih promena, uključujući žene i mlade“.
„Unmik će ostati nepokolebljiv u svojoj podršci dijalogu koji vodi EU radi postizanja sveobuhvatnog sporazuma i dugoročnog mira i pomirenja“, podvukla je Zaidehova.
Ziadehova nasleđuje Zahira Tanina kome je generalni sekretar zahvalan na njegovim predanim naporima za unapređenje mira i stabilnosti na KiM i u regionu, kao i na njegovom efikasnom vođenju misije.
Pošto je od 2017. godine bila direktorka Odeljenja za međunarodne organizacije, konferencije i pitanja kulture u Ministarstvu spoljnih poslova i iseljenika Libana, Karolina Ziadeh donosi sa sobom blizu 30 godina iskustva u međunarodnoj diplomatiji uz veliko znanje o Ujedinjenim nacijama, budući da je vodila državne delegacije Libana u Ujedinjenim nacijama o ljudskim pravima, agendi o ženama, miru i bezbednosti i migracijama, prenosi RTS.
Bivša zamenica stalnog predstavnika Libana u Ujedinjenim nacijama u Njujorku (2006-2017), Ziadehova je službovala u ambasadama Libana u Ujedinjenom Kraljevstvu (2004-2006), u Belgiji i Evropskoj uniji (1994-1999), kao i pri stalnoj Misija Libana u Beču i ambasadama u Austriji, Hrvatskoj i Slovačkoj (1999-2002).
Ona je diplomirala i magistrirala ekonomiju i političke nauke na Libanskom univerzitetu u Bejrutu i diplomirala je međunarodne odnose na Univerzitetu Libre de Bruxelles i Diplomatskoj akademiji u Beču. Tečno govori arapski, engleski i francuski jezik.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala