- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Klinci iz Srbije oduševili na turniru u Sarajevu /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
Pratite nas
Fudbaleri srpskog kluba OFK Gol oduševili su na turniru u Sarajevu, gde je generacija dečaka rođenih 2012. godine osvojila treće mesto u konkurenciji od čak 42 ekipe iz regiona.
Na turniru u Sarajevu takmičilo se osam generacija sa ukupno 300 ekipa iz bivše Jugoslavije i Austrije, a fenomenalan utisak ostavili su dečaci iz OFK Gol.
Trećim mesto, odnosno osvajanjem bronzane medalje, generacija 2012 (Milićević, Prentić, Antić, Bradić, Mladenović, Savić, Ranković, Vuksanović...) je umalo ponovila uspeh iz Rumunije kada je na turniru osvojila srebrnu medalju.
Na otvaranju ovog takmičenja OFK Gol je pobedio ekipu iz Utrina sa 2:0, a onda čuveni Varteks iz Varaždina istim rezultatom. U poslednjem meču u grupi, koji nije imao rezultatski značaj, remizirano je sa valjevskim Radničkim.
Generacije Gola 2010 i 2011 su pale u osmini finala, a tada se generacija 2012 se izvukla i uspela posle penala da pobedi Župu iz Nikšića.
U četvrtfinalu savladana je beogradska Zvezdara takođe posle penala, ali je onda Varteks servirao osvetu ekipi Gola u polufinalu.
U meču za bronzu savladan je Senjak, a Gol je proslavio veliki uspeh jer je to ekipa koja nije pozajmljivala igrače iz drugih klubova, već je do medalje došla isključivo sa klincima iz svog pogona koji već dug niz godina postižu sjajne rezultate.
Ništa od osvete – Srbija povela 2:0, pa se „raspala“ protiv Portugalije
Jakov brani Srbiju u dve uniforme – i za Sputnjik otkriva kako je to moguće: „Mnogi su iznenađeni“
Srbija neočekivano dobila još jednu desetku, a za sve je „kriv“ Hrvat
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala