- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Procurile“ nove informacije – Đoković bez vakcine i definitivno neće moći na Rolan Garos?

© AFP 2023 / CHRISTOPHE ARCHAMBAULTNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
Pratite nas
Novak Đoković će prema najnovijim „procurilim“ informacijama morati da bude vakcinisan barem jednom dozom protiv virusa korona ukoliko želi da se takmiči na Rolan Garosu. Medicinsko izuzeće će potencijalno biti moguće, ali, navode obavešteni izvori, malo je verovatno da će kao razlog uvažiti antitela nakon preležanog virusa korona.
Ugledni teniski portal „Tenis Mejdžors“ objavio je informacije iz i-mejla koji je Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) poslala svojim članovima, odnosno igračima.
U ovoj poruci se navode informacije koje su im prosleđene od nadležnih organa u Francuskoj, a tiču se teniskih turnira u toj zemlji tokom 2022. godine.
„VAŽNO: Zahtevi Francuske oko vakcine“, navodi se u naslovu i-mejla i dodaje da je ATP „dobio informaciju od Teniskog saveza Francuske da će uskoro biti odobren zakon od strane francuske Vlade koji će zabraniti nevakcinisanim sportistima da se takmiče na bilo kom događaju“.
Pomenuti portal navodi da ovaj poruka ne ostavlja šanse nikome ko ima antitela nakon preležane korone za učešće na turnirima u Francuskoj, najvažnije na Rolan Garosu kojeg je Đoković aktuelni šampion, ako nisu primili barem jednu dozu neke vakcine.
„Trenutno nije jasno da li će igrači koji su se oporavili od kovida-19 moći da se takmiče ako nisu primili barem jednu dozu vakcine“, stoji u poruci ATP-a i dodaje se da „su potrebna dodatna pojašnjenja od strane francuske Vlade“.
ATP je naveo da postoji mogućnost za medicinsko izuzeće, ali je posle skandala koji se desio u Australiji bez jasnog objašnjenja trenutno ne moguće proceniti šta to tačno znači.
„Nevakcinisani igrači neće moći da se takmiče u Francuskoj“, piše u jednom delu poruke, dok se u drugom navodi da „će igrači morati da budu potpuno vakcinisani ili izuzeti od vakcinacije iz medicinskih razloga“.
„Molimo vas bilo kakva druga izuzeća neće biti moguća“, objašnjava se, ali i dalje ostaje ne u potpunosti jasno šta tačno predstavlja „medicinski razlog“ izuzeća od vakcinacije protiv virusa kovid-19.
Podsetimo, Novak Đoković je pred ulazak u Australiju dobio izuzeće zbog toga što je u poslednjih šest meseci preležao koronu, ali je problem kasnije nastao oko, pored ostalog, i tačnog tumačenja pravila vezanih za mogućnost dobijanja izuzeća.
Natalija Vihljanceva - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
SPORT
Australija priznala rusku vakcinu pošto je odbila sve „Sputnjik tenisere“: „Kao da se neko šali“
Najbolji teniser sveta Novak Đoković sa zastavom Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
SPORT
„Monika je dobila nož u leđa, a Novaku ne praštaju uspeh – on je najveći ponos Srbije“
Novak Đoković na putu ka prostorijama svojih advokata u Melburnu pred suđenje na Federalnom sudu 15. januara - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
SPORT
Ministarka potvrdila: Đokoviću zabranjen ulaz u Australiju na tri godine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala