- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Izrael ukida zelene propusnice?

© Tanjug / AR/Sebastian ScheinerIzraelske „narukvice slobode“
Izraelske „narukvice slobode“ - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
Pratite nas
Izrael bi trebalo da ukine sistem zelenih propusnica, izjavio je ministar finansija Avigdor Liberman.
Liberman je, kako prenosi "Džerusalim post", o zelenim propusnicama govorio nekoliko sati nakon što su premijer Naftali Benet, ministar zdravlja Nican Horovic i on na sastanku dogovorili distribuciju više od 25 miliona besplatnih kućnih antigenskih testova na korona virus svim građanima.
"Nema ni medicinske ni epidemiološke logike za postojanje zelenih propusnica, s tim se slažu mnogi stručnjaci", napisao je Liberman na Tviteru.
"Ono čega ima jeste direktna šteta ekonomiji i dnevnom funkcionisanju, a zelene propusnice u isto vreme značajno doprinose širenju panike među ljudima. Radim sa svim strankama na eliminaciji zelenih propusnica i očuvanju normalne životne rutine svih nas", dodao je on.
Prema trenutnim pravilima, zelenu propusnicu u Izraelu mogu da dobiju samo vakcinisani građani, oni koji su preboleli kovid 19 ili oni koji su se dan ranije testirali (u nekim slučajevima test važi 72 sata), a bez te propusnice nije moguće pristupiti nizu prostora, u nekim slučajevima i radnim mestima.
"Džerusalim post" ocenjuje da ako dođe do ove odluke, to će biti jedan od najdrastičnijih zaokreta u dosadašnjoj izraelskoj strategiji u borbi protiv pandemije koronavirusa
Zelene propusnice u Izraelu su ekvivalent kovid propusnica koje se koriste u velikom broju država u Evropi, a njihovo uvođenje dovelo je do protesta u mnogim zemljama.
Red za vakcinaciju u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SVET
Britanski ministar zdravlja: Kovid propusnice više nisu potrebne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala