- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Boris Džonson ukinuo kovid propusnice, obavezu nošenja maski i rad od kuće

© AP Photo / Kirsty WigglesworthBritanski premijer Boris Džonson
Britanski premijer Boris Džonson - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
Pratite nas
Britanski premijer Boris Džonson saopštio je da se u Britaniji ukidaju kovid propusnice, obaveza nošenja maski i rad od kuće.
Sva kovid ograničenja predviđena tzv. planom B, uključujući i nošenje maski, prestaju u Engleskoj od 26. januara, a obavezna samoizolacija za osobe sa kovidom 24. marta.
Boris Džonson je najavio kraj svih kovid mera uvedenih za borbu protiv varijante omikrona od sledeće nedelje, uključujući obavezno nošenje maski u javnom prevozu i prodavnicama, rad od kuće i sertifikate o vakcinama.
„Od sutra više nećemo zahtevati maske za lice u učionicama, a Ministarstvo za obrazovanje će uskoro ukinuti nacionalne smernice o njihovoj upotrebi u zajedničkim prostorijama“, rekao je on.
„U celoj zemlji nastavićemo da predlažemo upotrebu maski za lice u zatvorenim ili prepunim prostorima, posebno kada dođete u kontakt sa ljudima koje inače ne srećete – ali mi ćemo verovati proceni Britanaca i više nećemo kriminalizovati svakog ko odluči da ih ne nosi.”
Premijer je takođe rekao da će zakonski uslov za osobe sa korona virusom da se samoizoluju prestati kada propisi isteku 24. marta i da bi taj datum mogao biti pomeren.
Brza promena strategije protumačena je kao pokušaj Džonsona da umiri konzervativne poslanike koji traže odgovornost zbog izveštaja o strankama koje su narušile karantin, prenosi Gardijan.
S druge strane, neki predstavnici javnog zdravlja zabrinuti su da bi ukidanje svih ograničenja u ovom trenutku moglo biti prerano, posebno na severu Engleske, gde ima mnogo zaraženih.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala