- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kirjos zakazao dvoboj sa Medvedevom i šokirao: „Zamoliću Novaka da igramo dubl“

© AP Photo / Alastair GrantNik Kirjos, australijski teniser
Nik Kirjos, australijski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
Pratite nas
Nik Kirijos je bez većih problema na startu Australijan opena savladao Liama Brodija – 6:4, 6:3, 6:3, čime je zakazao dvoboj sa ruskim teniserom Danilom Medvedevom. Kontroverzni Australijanac je iskoristio priliku da još jednom podrži Novaka Đokovića, a najavio je čak i da će ga pitati da zaigraju zajedno u dublu.
Nik Kirjos je do početka turnira u Melburnu, bar u Srbiji, važio za dežurnog kritičara Novaka Đokovića, ali je zbog svega ono što se dešavalo svetskom broju jedan u Australiji, rešio da mu pruži podršku.
„Očigledno je da smo Novak i ja imali neke razlike u prošlosti. Ali, mislim da li je u pitanju Novak ili neko drugi, isto bih sve uradio. Nisam to uradio jer je on Srbin. Da se radilo o nekom drugom igraču u tom scenariju, zauzeo bih se za ono što mislim da je ispravno. Mislim da je to slučaj kod Novaka, i znate, bila je to prava priča. Ali, sada smo u nekoj vrsti romanse, mislim da ću da ga zamolim da igramo dubl“, poručio je Nik i verovatno šokirao publiku u Melburnu.
Prethodno je Nik otvoreno pričao o tome da Đoković nije zaslužio takav tretman i stao je na stranu protiv svoje države, pokazavši da i te kako poseduje ljudske i moralne kvalitete.
Kada je u pitanju start prvog Grend slem turnira u Melburnu, Kirjos je za samo sat i 55 minuta trasirao sebi put do drugog kola. Koliko je bio dominantan najbolje potvrđuje što Britancu nije dozvolio nijednu brejk loptu.
S druge strane, on je u ranoj fazi svakog seta uspevao da ukrade Brodiju servis i tako je rutinski stigao do pobede.
Medvedev i Kirjos su do sada u dva navrata odmeravali snage, u Rimu i Vašingtonu, i oba puta je Australijanac izlazio kao pobednik.
Već u drugom kolu temperamentnog Australijanca čeka pakleno težak zadatak jer će ukrstiti reket sa Medvedevom, koji je „počistio“ sa terena Švajcarca Laksonena.
Podsetimo, Medvedev na Australijan openu ima poseban motiv jer bi u slučaju osvajanja trofeja skinuo sa trona Novaka Đokovića i postao prvi teniser sveta.
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
SPORT
Australijanci se oglasili – pričaju o naučenoj lekciji, ali ni reč o Novaku
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
SPORT
Britanac hteo da ostavi tenis, a sada je priredio čudo u Melburnu /video/
Matej Sabanov i Dušan Lajović na ATP kupu - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
SPORT
Srbi koji se u Melburnu svete zbog Novaka saznali kada će ponovo na teren
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala