- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Crkvena opština Podgorica: Plivanje za Bogojavljenski krst neće biti organizovano

© Foto : Picasa Mitropolija crnogorsko-primorskaPlivanje za Bogojavljanski krst
Plivanje za Bogojavljanski krst - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
Pratite nas
Crkvena opština Podgorica je saopštila da se sjutra neće organizovati tradicionalno plivanje za Bogojavljenski krst na Sastavcima Ribnice i Morače.
“Obavještavamo vjerni narod i sve ljude dobre volje da će, zbog teške epidemiološke situacije izazvane virusom korona i nekoliko hiljada oboljelih u Crnoj Gori, ove godine kao i prethodne 2021. godine, izostati tradicionalno masovno plivanje za Bogojavljenskim krstom na sastavcima rijeka Morače i Ribnice.Ne prekidajući tradiciju, sveštenici će osveštati rijeke i prenijeti blagoslov Bogojavljenja na grad Podgoricu i Crnu Goru.
Na ovaj način Crkva, kao duhovna majka naroda želi da saosjeća sa onima koji su izgubili svoje najmilije, kao i sa onima koji su životno ugroženi, a koji se bore sa opakim virusom i drugim teškim bolestima koje pogađaju zdravlje naroda u Crnoj Gori.”, piše u saopštenju.
Kao odgovorni pravoslavni hrišćani ne želimo da se pravimo kao da se ništa oko nas ne dešava, da ljudi ne boluju i ne bore se za život i da je stanje redovno, ističu iz Crkvene podgoričke opštine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala