- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Centar „Gamaleja“ napravio test za antitela na omikron

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaBrzi testovi na kovid 19
Brzi testovi na kovid 19 - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
Pratite nas
Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ razvio je test-sistem za određivanje antitela koja neutrališu soj omikron, izjavio je direktor Centra Aleksandar Gincburg.
„Imamo test-sistem za određivanje antitela na omikron koja neutrališu viruse, ali za sada je dostupan samo u našem centru“, rekao je on.
Varijanta virusa B.1.1.529 koja je dobila naziv omikron otkrivena je krajem novembra 2021. godine u Južnoafričkoj republici, Bocvani i Izraelu, a sada se proširio i na Evropu, Aziju i SAD.
Prema mišljenju stručnjaka, mnoge promene u genomu virusa ukazuju na visoku prenosivost ove varijante i otpornost na zaštitna antitela obolelih i vakcinisanih, što znači da se zaraziti mogu i oni koji su već bili bolesni i vakcinisani, a simptomi se kreću od umora do glavobolje i bolova u telu. Inkubacioni period omikrona smanjio se u odnosu na prethodne sojeve na dva do pet dana.
Laborant u laboratoriji za klinička i dijagnostička ispitivanja bolnice za infektivne bolesti Volgogradske oblasti  - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
RUSIJA
Centar „Gamaleja“: Možemo napraviti vakcinu protiv kovida na osnovu nekoliko sojeva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala