- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Monika je dobila nož u leđa, a Novaku ne praštaju uspeh – on je najveći ponos Srbije“

© AP Photo / Charles KrupaNajbolji teniser sveta Novak Đoković sa zastavom Srbije
Najbolji teniser sveta Novak Đoković sa zastavom Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
Pratite nas
Bivša teniserka Bojana Jovanovski oglasila se i pružila podršku svom sunarodniku Novaku Đokoviću posle torture koju je doživeo u Australiji, koja je okončana deportacijom. Bojana se u svojoj poruci prisetila i velike šampionke Monika Seleš kojoj je karijera prekinuta na vrhuncu, kada joj je na terenu zaboden nož u leđa.
Bojana Jovanovski je na svom Fejsbuk profilu podelila poruku podrške svetskom broju jedan Novaku Đokoviću koji posle 11 dana agonije na drugom kraju sveta nije dobio priliku da učestvuje na Australijan openu koji je osvajao rekordnih devet puta.
Nole je imao jedinstvenu priliku da se na svom omiljenom Grend slemu domogne i 21. Grend slem trofeja, čime bi ušao u istoriju, nadmašivši najveće rivale Rafaela Nadala i Rodžera Federera koji su trenutno na koti 20.
Poruku Bojane Jovanovski prenosimo u celosti.
Dragi Nole,
„Mi smo bar kroz naše detinjstvo doživeli razne vrste nepravdi. Bombe su svetski moćnici bacali na civilne objekte u našem gradu, ginuli su i naši najmlađi sugrađani i prijatelji. Sada na tebe svetski moćnici vrše pritisak da odustaneš, pošto na drugi, na pravedan i na sportski način niko ne može da te savlada. Uspeh je nešto što očigledno ne žele da ti oproste. To se u istoriji dešavalo i našoj sugrađanki Moniki Seleš u periodu kada je bila najbolja na svetu dobila je nož u leđa. No, mi smo bar na nepravdu navikli i bez obzira na ishod ove ponižavajuće agonije koja ti je priređena, nisi sam, ti si naš najveći ponos!
Na tebi je sada da se bez obzira na sve boriš za pravdu i bez obzira na ishod da daš sve od sebe u toj borbi! To ti znaš bolje od svih nas… U isto vreme moraš misliti i na sebe i svoju bezbednost, ako i propustiš jedan Grend slem, osvojićeš neki drugi i nadamo se postati najbolji sportista svih vremena.
Ovo nije samo borba tebe protiv svetskih moćnika, nego očigledno i sporta protiv politike.
Što se tiče optužbi sitnih duša protiv tebe, ti si svu traženu dokumentaciju predao i dobio vizu, na sudu si legitimnost svoje dokumentacije dokazao. Tako da ljudima koji te optužuju da si lažov i čovek sa nedoličnim ponašanjem možeš poručiti rečenicu najvećeg svetskog naučnika i našeg sunarodnika Nikole Tesle: „Kada bih svu vašu mržnju pretvorio u energiju, mogli bi se osvetliti mnogi gradovi“. Oni očito neće prestati da te mrze, ne zato što su njihovi stavovi istiniti, nego zato što su oni mali, ljubomorni i nezadovoljni svojim životima. Zato pretvori tu njihovu mržnju u energiju i pobedi! Pobedi danas i u svakoj narednoj borbi… To će biti pobeda i svih nas koji smo svim srcem uz tebe!
Sve najlepše želimo svim ljudima u svetu kao i u prelepoj Australiji, a oni kako nam vrate vrate… Plašim se samo da su ljudi koji su iselili Pigmeje postali moralni Pigmeji“, napisala je u svojoj poruci Bojana Jovanovski.
Podsetimo, Novak Đoković se u ponedeljak vratio u srpsku prestonicu letom iz Dubaija, a njegova majka Dijana poručila je da se neće oglašavati.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
Podkast
Zašto mrze Novaka Đokovića | Novi Sputnjik poredak
Porodica Novaka Đokovića drži konferenciju za novinare - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
SPORT
Dijana Đoković: Novak ostaje u Beogradu, neće davati izjave
Doček Novaka Đokovića u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
SPORT
Đoković stigao u Beograd, navijači ga videli na trenutak: „Ti si naš šampion Novače!“ /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala