- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov o 18 varijanata američkog odgovora na dejstva Rusije: I mi razmatramo razne scenarije

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
Pratite nas
Rusija, kao i SAD, razmatra različite scenarije razvoja situacije u slučaju povećanja eskalacije zbog Ukrajine, ali smatra da bi trebalo da ih bude manje od 18, o čemu je govorila zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Znamo da gospođa Nuland ima 18 scenarija. Mi razmatramo različite scenarije, smatramo da bi trebalo da ih bude mnogo manje, jer je kod nas formulacija pitanja krajnje korektna, nema potrebe da se komplikuje ono što nije tako komplikovano. Pitanje je krajnje direktno i vrlo konkretno formulisano“, rekao je Peskov novinarima.
Prema njegovim rečima, Moskva se nada da će ove nedelje američka strana uspeti da „nešto formuliše u pisanoj formi“.
Nulandova je ranije u intervjuu za „Fajnenšel tajms“ izjavila da su Sjedinjene Američke Države razvile 18 različitih scenarija dejstava u slučaju eskalacije oko Ukrajine.
Rusija je u više navrata negirala optužbe Zapada i Ukrajine za „agresivna dejstva”, navodeći da nikome ne preti i nema nameru nikoga napada, a izjave o „ruskoj agresiji” koriste se kao izgovor da se što više vojne tehnike NATO-a rasporedi u blizini ruske granice. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je napomenulo da su izjave Zapada o „ruskoj agresiji“ i mogućnosti da se Kijevu pomogne da se od nje odbrani i smešne i opasne.
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
RUSIJA
Moskva: Nećemo razmeštati ofanzivno oružje u Ukrajinu, što ne možemo da tvrdimo i za Ameriku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala