- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Oštre reakcije na predlog URA o manjinskoj vladi

© Foto : Sputnjiku ustupila URADritan Abazović, lider URA
Dritan Abazović, lider URA - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
Pratite nas
Niko više od Demokratske Crne Gore neće dobiti podršku za manjinsku Vladu. Taj eksperiment je propao i srušen je od strane autora eksperimenta. Niti će Demokrate vršiti vlast sa onima koje smo pobijedili na izborima i koji su ključno odgovorni za trodecenijsku devastaciju Crne Gore i međuvjersku i međunacionalnu netoleranciju i histeriju.
Predlog URA za formiranje manjinske vlade ovako je prokomentarisao potpredsjednik Demokrata i poslanik u Skupštini Crne Gore Momo Koprivica.
Vlast ćemo, poručuje Koprivica, vršiti sa građanima Crne Gore koji su glasali za promjene.
Koalicija "Crno na bijelo" predložila je na današnjoj pres konferenciji model manjinske vlade u kojoj, kako je kazao lider Građanskog pokreta URA i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ne bi bilo mjesta za DF i DPS.
Koprivica je kazao da je "Memorandum danas pokazao ono što Demokrate pričaju zadnja dva mjeseca".
Potpredsjednik Demokrata smatra i da je vrlo indikativno da se ruši vlast nakon uspješne sjednice Skupštine Crne Gore, na kojoj su usvojeni svi akti koji su bili u proceduri, uključujući i sve akte Vlade, poput budžeta, te riješeno pitanje Tužilačkog savjeta.
"Ne igrajte se sa izbornom voljom građana Crne Gore, ne testirajte strpljenje naroda Crne Gore, ne uvodite Crnu Goru u destabilazaciju drustveno-političkih procesa, jer izborna volja građana Crne Gore je svetinja sa kojim se vrlo opasno igrati", zaključio je Koprivica.

Pozivi da se ne podrži predlog Abazovića

Sličan stav izneo je i lider Prave Crne Gore Marko Milačić koji je pozvao parlamentarnu većinu da, kako je rekao, ne učestvuje u zakulisnom dogovoru Dritana Abazovića i Mila Đukanovića.
“Današnja objava rušenja Vlade dolazi samo dvadesetak dana nakon izglasavanja budžeta i projekta Evropa sad, a petnaest dana prije prvih benefita u vidu povećanja minimalne zarade na 450 evra, koji su izborili ministri i premijer koji se danas ruše”, rekao je Milačić.
Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kazao je da bi predlog o manjinskoj Vladi vicepremijera Dritana Abazovića mogao podržati samo DPS jer je njima, kako je primjetio, samo važno da rasture vladajuću većinu kada se većina već nudi za rasturanje.
Ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović je poručio da zajedništvo i efikasnost Vlade i parlamentarne većine nikad nijesu bili snažniji nego krajem prethodne godine kad su izglasani program "Evropa sad", istorijski budžet i Tužilački savjet.
"Zato čudi udaljavanje od tih rezultata postignutih napornim radom", napisao je Milatović na Tviteru.
Poslanik Radničke partije Maksim Vučinić reagovao je na predlog kolacije "Crno na bijelo" koji se tiče modela manjinske Vlade kao načina da se prevaziđe trenutna politička kriza.
Kako je naveo, pobjedu od 30. avgusta 2020. Radnička partija braniće svim legitimnim institucionalnim i vaninstitucionalnim sredstvima.

SNP: Manjinska vlada jedno od mogućih rješenja

Predsjedništvo Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore smatra da je koncept manjinske vlade jedno od mogućih rješenja za izlazak iz ove teške političke situacije, saopšteno je iz SNP.
Iz SNP-a je saopšteno da je na danas održanoj sjednici Predsjedništva SNP ocijenjeno da postojeća Vlada Crne Gore nema podršku parlamentarne većine i da se mora u što skorijem roku razriješiti ova teška politička situacija.
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
REGION
URA predlaže manjinsku vladu u Crnoj Gori
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala