- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Od Dodika ne spavaju mirno ni BiH ni Kanada“: Takozvani bošnjački institut u novoj akciji

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad  Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
Pratite nas
Bošnjački „Institut za istraživanje genocida“ Kanada (IGK) u saradnji sa bosansko-hercegovačkim organizacijama pozvao je „Bošnjake, Kanađane i sve prijatelje BiH“ da putem onlajn akcije zahtevaju od premijera Kanade Džastina Trudoa, svih ministara i svih članova oba doma Parlamenta Kanade da, kako navode, spreče „nameru nasilnog razbijanja države BiH“.
U saopštenju objavljenom na sajtu ovog bošnjačkog instituta, inače, veoma aktivnog protiv Srba i svega što je srpsko u BiH, pričom o događajima u Srebrenici tokom proteklog građanskog rata, traži „zaustavljanje“ srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika u navodnom rušenju države.
„Od njega mirno ne spava ne samo BiH, nego i Kanada...", navodi se u saopštenju i dodaje da, kako se tvrdi, „nastanak entiteta Republike Srpske nije proizvod demokratije niti demokratskih procesa, nego brutalne agresije i genocida...“.
Ocenjujući Dodikovu politiku apsurdnom, iz IGK mu poručuju da, kako kažu, „ako sanja da entitet Republika Srpska može postati nezavisna u velikoj je zabludi“,
„Milorad Dodik mora biti zaustavljen. Ideje o podeli BiH moraju biti ugušene. To nije samo pitanje mira na Balkanu, nego pitanje mira u Evropi, svetu...“, navodi se u saopštenju i dodaje da bi „poraz države BiH bi bio i poraz Kanade“.
„Podelite ovo i sa svojim kanadskim prijateljima širom sveta....“, navode iz IGK.
Dodaju i da od Kanade zahtevaju takođe da, kako navode, podrži raspoređivanje NATO-a za „odvraćanje secesionista, sankcije za one koji traže uništenje države BiH, i novi sporazum koji će biti u korist svih građana, naroda i države BiH“, preneo je Tanjug.
Scena ispitivanja iz opere Fidelio - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
REGION
Počinje nova faza prokazivanja Srba: Kad ih neko pita da li su genocidni, ne smeju ni da ćute
BiH - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
REGION
Šovinistički udar na Srpsku: Pismo upućeno NATO i EU – potpisali Incko, Latinka, Mesić, Biserko...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala