- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Francuzi promenili pravila – Đoković bez vakcine ne može na Rolan Garos

© AP Photo / Mark BakerNovak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022.
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
Pratite nas
Ministarka sporta Francuske Roksana Maračineanu donela je odluku da će vakcinacija biti obavezna na svim sportskim dešavanjima u toj zemlji, pa je jasno da je učešće Novaka Đokovića na Rolan Garosu pod debelim znakom pitanja.
Iako je iz Francuske prethdodno dolazila informacija da se radi na tome da nevakcinisani sportisti mogu da uđu u zemlju, već u ponedeljak je stiglo do totalnog obrta, a vest su preneli i svetski mediji.
Ministarka Maračineanu je na društvenoj mreži Tviter objavila da je u Francuskoj donet novi zakon koji će vrlo brzo stupiti na snagu, a odnosi se na obaveznu vakcinaciju za društvene događaje, u koje jasno spada sportski događaj godine Rolan Garos.
Iako je prethodno predsednik Teniskog saveza Francuske Žil Moreton poručio da organizatori Rolan Garosa rade sa državnim organima na pravilima za dolazak nevakcinisanih tenisera na pomenuti turnir, od toga očigledno neće biti ništa.
Rolan Garos biće održan od 22. maja do 5. juna.
Novak je zbog toga što nije vakcinisan, a što se ispostavilo po dolasku u Australiju, ostao bez mogućnosti da se nadmeće na omiljenom grend slem turnir koji je osvajao rekordnih devet puta, pa je sada ugroženo i njegovo učešće na velikom turnir u u Parizu na kojem je bez premca Rafael Nadal. Španac je od 20 Grend slem titula čak 13 osvojio na Rolan Garosu.
Novak Đoković će oko podneva sleteti u Beograd posle deportacije iz Australije, a doček na aerodromu „Nikola Tesla“ moći ćete da pratite uživo uz Sputnjik, čiji će novinari biti na licu mesta.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
SPORT
Mladi Srbin već ispunjava obećanje dato Đokoviću, Milojević eliminisan
Srpski teniser Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
SPORT
Srpski teniser o pričama iz svlačionice u Melburnu: „Nisu svi igrači uz Novaka“
Novak Đoković u avionu - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
SPORT
Đoković stiže u Beograd u podne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala