- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva o 18 američkih scenarija „invazije“: Kao da su obaveštajne službe raspisale konkurs...

© Sputnik / Alekseй KudenkoZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
Pratite nas
Broj scenarija dejstava koje su SAD razvile u slučaju navodno moguće „invazije“ Rusije na Ukrajinu daje povoda za spekulacije da su američke specijalne službe, obaveštajne i spoljnopolitičke agencije raspisale konkurs za njihovo stvaranje, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
Komentarišući izjavu zamenice državnog sekretara SAD Viktorije Nuland o 18 scenarija koje je Vašington razvio za ovaj slučaj, ministar je podsetio da je portparol Kremlja Dmitrij Peskov već izneo stav Moskve po ovom pitanju.
„Mogu samo dodatno da pretpostavljam. Sjedinjene Američke Države navodno imaju 17 specijalnih i obaveštajnih službi. Možda 17 plus Stejt department jednako 18 scenarija. Možda su objavili konkurs“, rekao je Lavrov.
Nulandova je ranije u intervjuu za „Fajnenšel tajms“ izjavila da su Sjedinjene Američke Države razvile 18 različitih scenarija dejstava u slučaju eskalacije oko Ukrajine.
Rusija je u više navrata negirala optužbe Zapada i Ukrajine za „agresivna dejstva”, navodeći da nikome ne preti i nema nameru nikoga napada, a izjave o „ruskoj agresiji” koriste se kao izgovor da se što više vojne tehnike NATO-a rasporedi u blizini ruske granice. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je napomenulo da su izjave Zapada o „ruskoj agresiji“ i mogućnosti da se Kijevu pomogne da se od nje odbrani i smešne i opasne.
Ambasada Rusije u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
RUSIJA
Moskva: Vašington umišlja rokove kada Rusija namerava da „napadne“ Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala