- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Crna Gora: Uručena nagrada Oktoih

© Foto : Vlada Crne GoreDodela prestižne nagrade, Crna Gora
Dodela prestižne nagrade, Crna Gora - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
Pratite nas
Crnogorska ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, Vesna Bratić, uručila je nagradu Oktoih dobitnicama tog državnog priznanja, profesoricama Biljani Mićković i Mirjani Perović.
Mićković je profesorica geografije u Osnovnoj školi „Braća Labudović“ u Nikšiću, a Perović profesorica crnogorskog-srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti u podgoričkoj gimnaziji „Slobodan Škerović“.
Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS), Bratić je, na svečanosti povodom uručenja nagrada, istakla da je ovo važan dan za sve.
“Na koji se podsjećamo velike i slavne prošlosti tradicionalne Crne Gore i naših predaka kojih se trudimo da budemo dostojni, jer su u surovim uslovima bespoštedne borbe za opstanak imali sluha za važnost pisane riječi, koja tu i takvu, crnojevićku i petrovićevsku Crnu Goru stavlja na mapu najrazvijenijih zemalja Evrope i svijeta”, navela je Bratić.
Ona je dodala da tradicionalna dodjela najvećeg priznanja iz oblasti vaspitanja i obrazovanja, uspostavljena 1970. godine, predstavlja podsjetnik na izuzetan doprinos koji prosvjetni radnici daju cjelokupnom društvu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala